Kinga meg a Nia

nga_4684.jpg

2010 óta tanítom a Niát. Nia lépéseimet Helen Terry terelgette itthon, és az Egyesült Államokban. A Nia egy táncalapú mozgás, amiben magadra találhatsz. Miközben arra figyelsz, hogy mit üzen a tested, a lelked és az elméd is megpihen. A Niában örömöt, energiát, gyógyulást, felszabadultságot, testi, lelki, szellemi, érzelmi jólétet és nem utolsó sorban, közösséget is találhatsz.

Óráim

Hétfő 19:00-20:00 Gyógyító Nia - Brezina Kinga Online

Kedd: 18:00-19:00 Nia - Nia Otthon Prémium

Szerda: 10:00-11:00 Gyógyító Nia - Nia Otthon Prémium

Csütörtök 18:00-19:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Szombat: 8:00-9:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Aktuális


Január 16-án, 15 órakor Nia 5 Stages órát tartok, FB Live-on. Fókuszban a kezek.

Jelentkezés: niakinga@gmail.com

 

Megjelenések

2015.04.07. 12:06 KingaNia

Nő vagyok, nem lány.

Címkék: királynő Nia nővé válás Palást

És nekem tetszik. Közel egy éve dolgozom a Paláston, van, hogy órákat egy nap, van, hogy perceket, van, hogy reggel, van, hogy este. A Palást egyik tézise pont az, hogy átmenjünk azon a folyamaton, amikor hercegnőből, királylányból királynővé érünk és válunk. Szentül hiszem, hogy egy nő életében egyetlen olyan ember van, akinek élete végéig ő a királylánya, az pedig az apja. A női felnőttéválás nagy menete, hogy képesek, hajlandóak vagyunk-e királynővé válni.

Szétnézek és királylányok csapata keres, pótol, ha őszinte magához, akkor bátran elkeseredik, majd erőt merít és hiszi, hogy megy tovább, lányként. Láttam egy nagyon finom beszélgetést Isabella Rosellinivel, hősnőim egyikével, ő beszélt arról, hogy az akkor harmincas éveiben járó édesanyja úgy nézett ki, mint egy "lady", egy asszony, egy nő. Nem akart lány lenni, hiszen nem is volt az. (Aki megírja nekem, hogy ki volt az édesanyja, vendégem egy Nia órámra;)).

tumblr_mwbg6jpzc61s3wwu1o1_1280.jpg

Ma harminc fölött görcsösen lányok vagyunk. Azért is. Ha elérjük a negyvenet, bizonygatjuk tovább. Nem is változtunk, nézzétek, ugye, lányok? A csajokkal kávézunk, elemzünk, találgatjuk, hogy mit gondol ez vagy az, hipotézisek tömkelegeit gyártjuk, és úgy teszünk, mint akik pontosan tudják, hogy a dolgok hogyan is működnek valójában. Egy dologról nem tudjuk, hogy az hogyan működik, saját magunkról. Nővé válunk, nővé érünk, ha merünk. A világ, ez a mai lehetővé teszi, hogy örökhercegnők maradjunk, felelősség és elköteleződés nélkül. Hogy ezzel hosszú távon mit veszünk magunkra, az a "jár nekem, mert megérdemlem" és a szívhez szóló egymondatos idézetek között nem tűnik fontosnak.

Van-e merszed nőnek lenni? Igazinak? Királynőnek? Vagy akarsz inkább életed végéig lány maradni? Nem állítom, hogy nem fáj néha, de közel sem olyan sokáig, mint az évekig, évtizedekig tartó önámítás. Viszont hitem szerint így lehetsz teljes, egész. Millió lehetőség között választhatsz, a paletta sokszínű. Én a Niát és a Palástot ajánlom, mert nekem ezek a legkedvesebbek. Nőnek lenni öröm, megélni ajándék. Ha nő vagy, élj vele, fürdess meg másokat is abban a bőségben, amit egy igazi nő ad. 

 

komment

süti beállítások módosítása