Kinga meg a Nia

nga_4684.jpg

2010 óta tanítom a Niát. Nia lépéseimet Helen Terry terelgette itthon, és az Egyesült Államokban. A Nia egy táncalapú mozgás, amiben magadra találhatsz. Miközben arra figyelsz, hogy mit üzen a tested, a lelked és az elméd is megpihen. A Niában örömöt, energiát, gyógyulást, felszabadultságot, testi, lelki, szellemi, érzelmi jólétet és nem utolsó sorban, közösséget is találhatsz.

Óráim

Hétfő 19:00-20:00 Gyógyító Nia - Brezina Kinga Online

Kedd: 18:00-19:00 Nia - Nia Otthon Prémium

Szerda: 10:00-11:00 Gyógyító Nia - Nia Otthon Prémium

Csütörtök 18:00-19:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Szombat: 8:00-9:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Aktuális


Január 16-án, 15 órakor Nia 5 Stages órát tartok, FB Live-on. Fókuszban a kezek.

Jelentkezés: niakinga@gmail.com

 

Megjelenések

2020.08.03. 15:57 KingaNia

Tudod, mi teszi a Nia tanárt?

Ki tudja már hányadik hét? Én nem. Tegnap mentünk volna az Adriára, és ez a múlt idejű feltételes mód az, ami egészen meghatározó volt az elmúlt hónapban. Nem volt könnyű július, kicsit sem, de elmúlt és ez jó. Kicsit olyan volt, mint a kamaszkor, se nem itt, se nem ott, a megtartó kereteknek nem örülünk, de tudnunk, éreznünk kell, hogy ott vannak, ezért képesek vagyunk akár teljes erőből nekik szaladni.
Volt egy visszatérő gondolatmenet, hogy mi teszi a Nia tanárt? Nagyon leértékelném, ha azt mondanám, hogy annyi, hogy Niát tanít. Még csak nem is az, hogy hogyan, hanem mindaz, amit beletesz, bele kell tennie ahhoz, hogy beváltsa a Nia ígéretét. Az igazi Nia tanár, tudja, hogy mi a Nia ígérete, a hét hét napján, a nap 24 órájában - bizony, még sokszor álmában is - arra törekszik, hogy azt minél inkább át tudja adni. Olyan soknak tűnik, mégis elképesztően egyszerű, beleengedi magát az elköteleződésbe és ha kell, dolgozik érte, mert minden nap meg kell érte dolgoznia, gyakran egészen keményen átkönyökölve a saját egóján. Tesz érte megértéssel, alázattal, tesz bele energiát, tiszteletet, azt minden formában, legyen az érzelmi, anyagi, energetikai, testi cselekedet. Napról napra egyre bizalmasabb a viszonya a saját testével és annak támaszkodva egyre élesebbek a többi érzékelései és észlelései. Nem minősít, nyitott szívvel kel és fekszik, és tanul, tanul, tanul, hogy azáltal növekedve adhasson tovább.
Tetszik vagy nem, a Nia nem csak egy tánc, hanem olyan, mint a rockandroll, pontosan olyan. Szétráz és összerak, kiszórja belőled a sallangot, kíméletlenül levágja azt, ami szükségtelen, eltölt örömmel, elképesztően jókedvű leszel, ha csinálod, kivezeti a fölösleges feszültséget, megtanít másokkal együtt táncolni, élni, lélegezni, nevetni és felelősséget vállalni.
És a Nia tanár, az igaz,  ehhez tartja meg neked a teret. Mert meg tudja.
tana_r.jpg

komment

süti beállítások módosítása