Kinga meg a Nia

nga_4684.jpg

2010 óta tanítom a Niát. Nia lépéseimet Helen Terry terelgette itthon, és az Egyesült Államokban. A Nia egy táncalapú mozgás, amiben magadra találhatsz. Miközben arra figyelsz, hogy mit üzen a tested, a lelked és az elméd is megpihen. A Niában örömöt, energiát, gyógyulást, felszabadultságot, testi, lelki, szellemi, érzelmi jólétet és nem utolsó sorban, közösséget is találhatsz.

Óráim

Hétfő 19:00-20:00 Gyógyító Nia - Brezina Kinga Online

Kedd: 18:00-19:00 Nia - Nia Otthon Prémium

Szerda: 10:00-11:00 Gyógyító Nia - Nia Otthon Prémium

Csütörtök 18:00-19:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Szombat: 8:00-9:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Aktuális


Január 16-án, 15 órakor Nia 5 Stages órát tartok, FB Live-on. Fókuszban a kezek.

Jelentkezés: niakinga@gmail.com

 

Megjelenések

2013.07.03. 16:35 KingaNia

52 nap, 52 mozdulat - 35.

Címkék: tánc Kinga Nia Nia Budapest The Shift KingaNia 52 Moves Maja Ritmus Niabudapest

Hárítások. Ismerős? Nem hiszem:) A Niában négyféle hárításról beszélünk, felsőről, alsóról, belső- és külső blokkról. Felső blokknál állj szumó-állásba, talpad, lábad, medencéd stabil. Mind a két karod hajlítsd be könyököket húzd hátra, alkarok felfelé néznek. Nyújtsd ki a tenyered, vagy szorítsd ökölbe.Megtartva a hajlítást, forgasd a jobb tenyered és az alkarod kifelé, úgy, hogy a homlokodat védd. Bal könyököd behajlítva, hátrahúzva marad végig. Fújd ki a levegőt, majd hozd vissza a jobb könyököd felkészülési helyzetbe. Ismételd meg a másik oldalra is. Mozdulat közben hívd segítségül a képzeleted, tenyered és karod a pajzs, amely megvédi a fejed. 

Az alsó blokk szintén a felkészülési helyzetből indul, fej-mellkas-medence egy vonalba, az alkart forgasd nyújtva lefelé, hogy az ágyékodat védje.

A belső blokknál a kart a kiindulási helyzetből a test előtt keresztezve emeld az arcod túlsó oldala elé, a medencéd előrenéz, a másik kard könyökét tartsd erősen hátul, hogy fenntartsd a stabilitásodat.

A külső blokknál az egyik kart egyszerre húzd felfelé és kifelé, mozgasd meg a fejed, a medencéd és a mellkasod, érzékeld a törzsed tartóizmait. Az alkarod oldalról védi az arcod.

A maja időzítő szerint ma véget ér egy erős dinamikákat hordozó szakasz, újra beemelődhetnek olyan dolgok az életünkbe, amelyek kibillenthetnek a stabilitásunkból. Háríts, védd meg magad, használd a hangod. Használd a Nap erejét, hogy legyen bátorságod megvédeni magad.

Block.jpg

Forrás: www.niawave.blogspot.com

komment

süti beállítások módosítása