Kinga meg a Nia

nga_4684.jpg

2010 óta tanítom a Niát. Nia lépéseimet Helen Terry terelgette itthon, és az Egyesült Államokban. A Nia egy táncalapú mozgás, amiben magadra találhatsz. Miközben arra figyelsz, hogy mit üzen a tested, a lelked és az elméd is megpihen. A Niában örömöt, energiát, gyógyulást, felszabadultságot, testi, lelki, szellemi, érzelmi jólétet és nem utolsó sorban, közösséget is találhatsz.

Óráim

Hétfő 19:00-20:00 Gyógyító Nia - Brezina Kinga Online

Kedd: 18:00-19:00 Nia - Nia Otthon Prémium

Szerda: 10:00-11:00 Gyógyító Nia - Nia Otthon Prémium

Csütörtök 18:00-19:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Szombat: 8:00-9:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Aktuális


Január 16-án, 15 órakor Nia 5 Stages órát tartok, FB Live-on. Fókuszban a kezek.

Jelentkezés: niakinga@gmail.com

 

Megjelenések

2012.06.11. 10:17 KingaNia

Tiszteled a tested?

Címkék: tánc test női nőiség Kinga Nia Nia Budapest Nia Technique KingaNia

Napok óta fogalmazom ezt a posztot és mindig újabb és újabb aspektusokból közelítek a témájához. Tegye fel a kezét az, aki maximálisan, a tőle legjobban telhető módon tiszteli a testét! Aki szeretettel gondol rá, valahányszor eszébe jut, hogy van. Fűzhetem tovább a gondolatot, miszerint egyáltalán gondolunk-e arra, hogy van, vagy magától értetődően természetesnek vesszük, hogy létezik, kiszolgál, táplál bennünket? Azt gondolom, hogy miközben a korunknak megfelelőlen úgymond "odafigyelünk" a testünkre, még véletlenül sem tiszteljük, legfeljebb használjuk és kihasználjuk. love-your-tree.jpg

Ha azzal kezdem, hogy megállás nélkül próbáljuk megváltoztatni, miközben ha lehunynánk a szemünket és kicsit befelé hallgatóznánk, akkor észrevehetnénk, meghallhatnánk, hogy hogy szól hozzánk, mire vágyik, ő merre szeretne változni. Nehéz elfogadni, hogy nem egyek vagyunk a testünkkel, ő nem mi, mi pedig nem vagyunk ő, viszont az életünket vele egységben töltjük el. Az pedig, hogy hogyan, nem lehet mindegy. Ki akarod tolni a határaidat? Nosza. De mindig kérdezd meg a tested, hogy az ő határai is kitolásra vágynak-e? Át akarod lépni a korlátaidat? Lépd, de kérdezd a tested, hogy neki van-e korlátja, ami átlépésre vár? Szeretnél csak mozdulatlanul magad elé nézni és semmit sem csinálni? Bátran, de kérdezd meg a tested, hogy ő is a mozdulatlanságra vágyik-e?

Állj meg egy pillanatra és nézz körül, hogy mennyiféle formája lehet a testnek, hogy persze, hasonlítunk egymásra, de még az egypetéjű ikrek sem teljesen egyformák. Hát nem nagyszerű ez a változatosság? Nem gyönyörű? Állj meg egy pillanatra és élvezd! Minden pillanatban más és más, minden pillanatban jelen van. És most nézz így a te testedre is, ami egyszeri, fantasztikus, lenyűgöző! Gondold végig hány és hány kalandban volt már részetek? És képzeld el, hogy még mennyi vár rátok!

Ebben a testben fogod leélni az életed. Ha lenézed, bántod, ha állandóan elégedetlen vagy vele, hogy várhatod el tőle, hogy harmóniában legyen veled? Szeresd, törődj vele, de mindenek előtt tiszteld! Sosem ismert örömben lehet így részed!

 

3 komment

süti beállítások módosítása