Kinga meg a Nia

nga_4684.jpg

2010 óta tanítom a Niát. Nia lépéseimet Helen Terry terelgette itthon, és az Egyesült Államokban. A Nia egy táncalapú mozgás, amiben magadra találhatsz. Miközben arra figyelsz, hogy mit üzen a tested, a lelked és az elméd is megpihen. A Niában örömöt, energiát, gyógyulást, felszabadultságot, testi, lelki, szellemi, érzelmi jólétet és nem utolsó sorban, közösséget is találhatsz.

Óráim

Hétfő 19:00-20:00 Gyógyító Nia - Brezina Kinga Online

Kedd: 18:00-19:00 Nia - Nia Otthon Prémium

Szerda: 10:00-11:00 Gyógyító Nia - Nia Otthon Prémium

Csütörtök 18:00-19:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Szombat: 8:00-9:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Aktuális


Január 16-án, 15 órakor Nia 5 Stages órát tartok, FB Live-on. Fókuszban a kezek.

Jelentkezés: niakinga@gmail.com

 

Megjelenések

2021.03.31. 09:33 KingaNia

10 dolog, amit érdemes tudnod a Niáról

Címkék: tánc nia Nia Nia tánc Nia óra Brezina Kinga

1. A Nia egy táncalapú mozgás.

No igen, a Niában meg kell mozdulni, és mivel 52 mozdulatból áll, valójában az sem mindegy, hogy mit és hogyan mozgatunk. Tény viszont a táncnál kevesebb erőteljesebb élvezeti forrás áll a rendelkezésünkre. Táncolni mindenki tud (oké, nem feltétlenül ritmusra), és még ha erősen tiltakozik is ellene, valójában a többség szeret is.

2. A Nia mindaz, amire a tested emlékszik, amire képes.

Én tényként kezelem, hogy a test őrzi mindennek a lenyomatát, ami a fogantatásunk óta történt velünk. A Nia pont azzal, hogy táncos mozgás, ezeket a lenyomatokat tudja valami elképesztő könnyed módon felhozni és feloldani. Ahogy mondani szoktam: én a blokkjaimat a pórusaimon keresztül engedem el.

3. A Nia kihozza belőled a nőt.

De még mennyire! Csak egyszer érezd meg, hogy milyen titkos izmaid vannak, hogy micsoda lehetőségek rejlenek a mozdulataidban, és hogy az életed milyen területein tudod ezeket használni, meg fogsz lepődni. És akkor a kifinomult testi érzékelésről nem is beszéltem!

4. A Nia kihozza belőled a férfit.

A Nia öt fittségi mutatója közül négy elképesztően férfias: a gyorsaság, a mozgékonyság és mindenek előtt a stabilitás és az erő. Uraim, a Nia nem csak nőknek való.

5. A Nia harmónia.

Méghozzá testi, lelki, szellemi, érzelmi harmónia. Egy Nia-óra közben és után ezt így, egyben tudod megtapasztalni. Összerendeződnek a testsúlyelemek, a test sokmilliárd sejtjének rezgése összehangolódik, az elme kitisztul, a szív szárnyal.

6. A Nia erő.

Egyszerre belső és külső. A test a Nia rendszeres gyakorlásától átalakul, a mozgásra való igény megváltozik, az izmok tónusosak lesznek, a testtartás javul és ezzel párhuzamosan a belső tartásunk is növekedésnek indul.

7. A Nia könnyedség.

Nia közben a Test Útjának térképe van segítségünkre, azaz tudatosan arra törekszünk, hogy a testünk a mozdulatokat a lehető legnagyobb eredményességgel hajtsa végre úgy, hogy az ne kerüljön erőfeszítésbe. Nem a korlátaimat tologatom, hanem a letűzött karókat használom kapaszkodóként: ezek az 52 mozdulat, a 9 mozgásforma és a Nia alapelvei, valamint a Nia négy energiaszövetségese.

8. Nia tudatosság.

Nevezhetem odafigyelésnek, de testi odafigyelésnek. Nia közben megfigyelem magam, de nem ítélkezem, csak hagyom a mozdulatokat megtörténni, belekerülni abba az állapotba, amikor a test még mozgás közben is nyugodta, az elme - nem a gondolkodó - éber, a lélek pedig várakozik mindarra a csodára, ami megtörténhet vele.

9. A Nia közösség.

Az egyik legjobb, ha nem a legjobb “mellékhatása” a Nia-tanári pályafutásomnak, ahogy látom, amikor a hozzám járók kapcsolódnak, barátságok, közös munkák születnek, nem gond támaszt nyújtani a másiknak, és nem szégyen segítséget kérni sem.

10. A Nia gyógyulás.

A Niában a gyógyulás első lépésének hívjuk azt, amikor teszek valamit azért, hogy jobban érezzem magam. Nia-tanárként az elsődleges célom, hogy aki eljön egy órámra, az a végére jobban érezze magát, mint amikor belépett a terembe. A sok kis “jobban érzem magam” kövezi ki a gyógyuláshoz vezető utat. Másrészről ahhoz, hogy meggyógyuljak, kapcsolatba, méghozzá jó kapcsolatba kell kerülnöm azzal, amiből gyógyulni szeretnék. A Nia összekapcsol a testeddel, a lelkeddel, odavezet a traumádhoz, és segít begyógyítani azt.

lyon.jpg

komment

süti beállítások módosítása