Kinga meg a Nia

nga_4684.jpg

2010 óta tanítom a Niát. Nia lépéseimet Helen Terry terelgette itthon, és az Egyesült Államokban. A Nia egy táncalapú mozgás, amiben magadra találhatsz. Miközben arra figyelsz, hogy mit üzen a tested, a lelked és az elméd is megpihen. A Niában örömöt, energiát, gyógyulást, felszabadultságot, testi, lelki, szellemi, érzelmi jólétet és nem utolsó sorban, közösséget is találhatsz.

Óráim

Hétfő 19:00-20:00 Gyógyító Nia - Brezina Kinga Online

Kedd: 18:00-19:00 Nia - Nia Otthon Prémium

Szerda: 10:00-11:00 Gyógyító Nia - Nia Otthon Prémium

Csütörtök 18:00-19:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Szombat: 8:00-9:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Aktuális


Január 16-án, 15 órakor Nia 5 Stages órát tartok, FB Live-on. Fókuszban a kezek.

Jelentkezés: niakinga@gmail.com

 

Megjelenések

2011.10.21. 23:21 KingaNia

A Test Módja

Hosszú nap, kevés gondolkodás, inkább kis továbbgondolás :) Minden Nia óra után előkerül a kérdés, hogy hogyan kell a Niát csinálni. Mert úgy tűnhet, hogy ahogy akarom, de valójában úgy kell, ahogy a testem akarja:)

A Niában a Test Módja vezet bennünket mindig, amikor a Nia öt alapelvére fókuszálunk:

1. A test a Lendületes Nyugalom állapotában gyarapodik. A lendületes nyugalom az a képesség, amikor egy mozdulatot úgy tudunk elvégezni, hogy a lehető legkisebb erőfeszítéssel a lehető legnagyobb hatást érjük el.

 2. A test egyensúlyra vágyik. Ha egyensúlyba hozzuk a mozdulatainkat a jobb és bal oldal, a fent és a lent között, akkor kiegyensúlyozottak lesznek az izmaink, a csontvázunk, a kötőszöveteink, az agyunk és az idegrendszerünk.

3. A test egyensúlya yinben és yangban mutatkozik meg. A testben egyaránt megtalálhatóak a yin és yang energiák. A yin a puha, feminin, befelé irányuló energia, amit a finom, melodikus mozdulatainkba viszünk bele. A yang a keményebb, férfias, kifelé irányuló energia, amit a heves, ritmikus mozdulatainkkal fejezünk ki.

4. A Test Módja egyszerre követeli meg a mobilitást és a stabilitást. A testben található tizenhárom eslődleges összeköttetés (a két csukló, a két könyök, a két váll, a csípő, a két térd, a két boka és a gerinc) mind különböző fokú mozgékonyságra és stabilitásra lettek "tervezve".

5. A test maga is megmutatja a Test Módját. A test a saját útját két módon fedi fel: a szerkezetén és a funkcióján keresztül.

Izgalmas kaland a mozgáson, a zenén és a varázslaton keresztül felfeldezni a saját testünket! :)

1 komment

süti beállítások módosítása