Kinga meg a Nia

nga_4684.jpg

2010 óta tanítom a Niát. Nia lépéseimet Helen Terry terelgette itthon, és az Egyesült Államokban. A Nia egy táncalapú mozgás, amiben magadra találhatsz. Miközben arra figyelsz, hogy mit üzen a tested, a lelked és az elméd is megpihen. A Niában örömöt, energiát, gyógyulást, felszabadultságot, testi, lelki, szellemi, érzelmi jólétet és nem utolsó sorban, közösséget is találhatsz.

Óráim

Hétfő 10:30-11:30 Gyógyító Nia - The Shift

Kedd 16:45-17:30 Anya-Lánya Nia - The Shift

Kedd: 18:00-19:00 Nia - The Shift 

Szerda: 10:30-11:30 Gyógyító Nia - The Shift

Csütörtök:  18:00-19:00 Nia - The Shift

Péntek: 18:30-19:30 Nia - Padlás (Pilisvörösvár, Peller Ház)

Szombat: 8:00-9:00 Nia - The Shift

Aktuális

Bevezetés a Niába: 3 estés minikurzus szeptember 11-én, 13-án és 18-án a Shift-ben.

nga_4684.jpg

 

Megjelenések

2011.10.21. 23:21 KingaNia

A Test Módja

Hosszú nap, kevés gondolkodás, inkább kis továbbgondolás :) Minden Nia óra után előkerül a kérdés, hogy hogyan kell a Niát csinálni. Mert úgy tűnhet, hogy ahogy akarom, de valójában úgy kell, ahogy a testem akarja:)

A Niában a Test Módja vezet bennünket mindig, amikor a Nia öt alapelvére fókuszálunk:

1. A test a Lendületes Nyugalom állapotában gyarapodik. A lendületes nyugalom az a képesség, amikor egy mozdulatot úgy tudunk elvégezni, hogy a lehető legkisebb erőfeszítéssel a lehető legnagyobb hatást érjük el.

 2. A test egyensúlyra vágyik. Ha egyensúlyba hozzuk a mozdulatainkat a jobb és bal oldal, a fent és a lent között, akkor kiegyensúlyozottak lesznek az izmaink, a csontvázunk, a kötőszöveteink, az agyunk és az idegrendszerünk.

3. A test egyensúlya yinben és yangban mutatkozik meg. A testben egyaránt megtalálhatóak a yin és yang energiák. A yin a puha, feminin, befelé irányuló energia, amit a finom, melodikus mozdulatainkba viszünk bele. A yang a keményebb, férfias, kifelé irányuló energia, amit a heves, ritmikus mozdulatainkkal fejezünk ki.

4. A Test Módja egyszerre követeli meg a mobilitást és a stabilitást. A testben található tizenhárom eslődleges összeköttetés (a két csukló, a két könyök, a két váll, a csípő, a két térd, a két boka és a gerinc) mind különböző fokú mozgékonyságra és stabilitásra lettek "tervezve".

5. A test maga is megmutatja a Test Módját. A test a saját útját két módon fedi fel: a szerkezetén és a funkcióján keresztül.

Izgalmas kaland a mozgáson, a zenén és a varázslaton keresztül felfeldezni a saját testünket! :)

1 komment