Kinga meg a Nia

251844_271882329584489_1562885718_n_1.jpg

2010 óta tanítom a Niát. Megváltoztatta az életemet, a testemet, a lelkemet. Nia lépéseimet Helen Terry terelgette itthon, és az Egyesült Államokban.

A Nia egy táncalapú mozgás, amiben magadra találhatsz. Miközben arra figyelsz, hogy mit üzen a tested, a lelked és az elméd is megpihen. A Niában örömöt, energiát, gyógyulást, felszabadultságot, testi, lelki, szellemi, érzelmi jólétet és nem utolsó sorban, közösséget is találhatsz.

Nia óráim

Hétfő: 10:00-11:00 - The Shift

Kedd: 18.00-19:00  és 19:00-20:00 - The Shift (Andrássy út 35.)

Szerda: 10:00-11:00 - The Shift

Csütörtök: 18:00-19:00 - The Shift

Szombat: 8:00-9:00 - The Shift

Aktuális

Nia elvonulás - Táncoló Csakrák november 28-30-ig Dobogókőn.

Érdeklődés, jelentkezés: niakinga@gmail.com

Nia könyv

Nincs még Nia módszer könyved? Írj, rendeld meg, küldöm:) niakinga@gmail.com

Niakönyv.jpg

 

Itt találsz meg:

Megjelenések

Access Bars

Ha finoman szeretnéd elengedni a blokkjaidat, ha megszabadulnál önkorlátozó hiedelmeidtől jelentkezz be hozzám Access Bars vagy Access testkezelésre!

További info itt.

2014.11.12. 15:09 KingaNia

Világomban minden rendben van :)

Totálisan, tökéletesen beteg lettem. Tulajdonképpen nincs rajta mit csodálkozni, minden öv után beteg leszek, de most azt hittem, hogy megúszom, hiszen nem is is csináltam most övet (dehogynem, haha), én csak szerveztem, fordítottam, magyar hang voltam, a testem csak ott volt (ahogy azt hiszed, Kinga, hehe). Nem tudom, mit gondoltam, viszont taktra elmentem a falig. (Sebaj, ha ideje van, úgyis átmegyek rajta...) Feküdtem egy hétig. Most már ülök, lírai lassúságban, de ülök, és viszonylag hamar meg fogok gyógyulni. Kicsit olyan mindez ráadásul, hogy körbeért egy évkör, és a feldolgozandónak a legeslegvégén járok. Minden ilyen alkalom tökéletes arra, hogy megtanuljam, hogy nem kell semmilyennek sem lenni, hogy ezt főleg akarni nem kell, sőt, valójában, amikor azt érzed, hogy csak annyit akarsz, hogy legyél, rájössz, hogy azt sem kell akarni, mert vagy, eleve vagy, akkor meg mi a probléma?:) 

Szóval most így. Közben pedig ünnepeltünk is, születésnapot, és az jó volt, feltétel nélkül szeretni és szeretve lenni a legjobb dolog a világon :) Ma már mozogtam, Nia zenére, az is nagyon jó volt :) Készülök a hétvégi workshopra, ilyenkor mindig izgulok, készülök a november végi elvonulásra, ami isteni lesz, és jön Halmai Laci barátunk, ami maga a varázslat! 

Minden rendben van :)

 

 

 

Szólj hozzá!

2014.11.02. 19:38 KingaNia

November

Címkék: Nia Nia Budapest Everness Nia tánc Nia óra Nia harmadik kerület Nia elvonulás Nia tábor

Először is: szeretem:) Örömmel teli hónap ez, még ha a hajnali ködben sokszor nem is vesszük észre:)

Hétfőn, azaz november 3-án 10-kor Shift, viszont este 7-kor kis kihagyás után ismét folyatódnak a csillaghegyi órák!

Csütörtök este szintén hétkor a Nia után csakrameditációt tartok a Shift-ben, az órán résztvevőknek kedvezménnyel. 

November 9-én délelőtt a nyersételek hazai koronázatlan királynőjének hétvégéjére látogatok el, de 12.30-kor már az Everness hétvégén táncolhattok velem. A kedvenceimből fogok válogatni, ígérem.

Ne felejtsétek el, hogy november végén elvonulunk, ha jössz, akkor pedig jelentkezni ne felejts el :)

Ugye mondtam, hogy szeretem hónap ez a november? :)

november-richmond.jpg

Fotó: Jon White Photography

Szólj hozzá!

2014.10.27. 18:44 KingaNia

November végén Nia elvonulás

Címkék: elvonulás Nia Nia Budapest Nia Technique Nia tánc

Nem tartok sok elvonulást, egy évben összesen hármat. Egyet tavasszal, egyet nyáron, az Adrián, és egyet késő ősszel. Idén november végén lesz ez, nem titkoltan az év vége előtti erő-összpontosítást téve a fókuszba.

Ezen a novemberi hétvégén ebben a teremben fogunk táncolni:

IMG_1759.JPG

És ezt fogjuk csinálni:

November 28., péntek
16 óra - Érkezés
18 órakor - Csakratáncos
19:30 Vacsora
20:30-kor - Csakrameditáció

November 29., szombat
8:30 Reggeli
9:30 Nia 5 Stages - A csakrák: Csakraébresztés, harmonizálás
11:00 Csakratérkép: Medence - az 1. és 2. csakra
12:30 Ebéd
13:30 Pihenő/Kirándulás
16:00 Csakratérkép - Mellkas - a 3. és 4. csakra
17:30 Csakratáncos
19:00 Vacsora
20:30 - Csakrameditáció

November 30., vasárnap
8:30 Reggeli
9:30 Csakratérkép: Fej - az 5. 6. és 7. csakra
11:00 Csakrameditáció
12:30 Ebéd
14:00 Csakratáncos
15:00 Zárókör

Ezt az elvonulást mindenkinek ajánlom, aki szeretné a belső összerendezettségét még az ünnepek előtt megtalálni, felépíteni, hogy a Fény megszületését megelőző Várakozást nyitott szívvel, türelemmel, elfogadással tegye. 

Jelentkezni november 10-ig tudsz a niakinga@gmail.com címen. Várlak.

Szólj hozzá!

2014.10.15. 22:58 KingaNia

23

Ennyi vadonatúj fehér öves van hétfő óta :) 

10409295_586094881495428_4015984887038932100_n.jpg

Közben némileg változott az órabeosztásom, nézd meg itt, jobb oldalt :)

Szólj hozzá!

2014.10.03. 12:06 KingaNia

Csont

Címkék: test

Ha kétségeid lennének, hogy mekkora varázslat testben élni, nézd meg ezt.

Szólj hozzá!

2014.09.28. 18:44 KingaNia

Test

Címkék: test öröm Nia

Nem tudok betelni vele, valami olyan csodának látom, érzem és tapasztalom, amihez hasonlatosat még nem találtam. Minden test más és más, és mindig mást gondolunk róla, sőt, szerintem minden testről hajlamosak vagyunk mást gondolni. A tegnapi workshop, ahol a kilenc mozgásformát néztük meg tüzetesebben megint visszavezetett a lehető legtermészetesebb forrásunkhoz, a testhez. Mindig újabb és újabb dolgokat, érzeteket fedezek fel, tanulok meg róla. Nia óráimon az egyik legnagyobb öröm, amikor látom az arcokon, hogy - és ahogy - a testük megmutatja a táncolóknak, hogy micsoda örömet tud szerezni. 

unclothed_imageonly.jpg

Hol hagytuk el ezt a velünk született bölcsességet? Hogy viselkedhetünk a testünkkel úgy, ahogy azt gondoljuk, hogy tenni kell vele? Tedd a kezed rá, bárhol, és légy magadhoz őszinte, hányszor éheztetted, minden értelemben? Hányszor toltad bele olyan fájdalomba, amit nem akart? Olyan különleges, annyira szerethető, annyira tökéletes, miért nem látjuk, érezzük ezt? A te tested a tiéd, nincs senkinek sem olyan, mint neked. Pont attól varázslatos, hogy bár hétmilliárdnyian vagyunk, nem találunk két mindenben megegyezőt - még az egypetéjű ikrek is különböznek egymástól. Mi ez, ha nem maga a gondviselés ajándéka? A test nem konfekció-kompatibilis, nem sorozatgyártásban készül. 

Kaptad a tested, a szüleidtől, benne hordozod minden ősöd minden tudását, szeresd, gondozd, törődj vele, tiszteld és meg fogod látni, hogy mennyi tudást, mennyi boldogságot, mennyi kapcsolódást fed majd fel előtted. Ha így teszel, nem csak te, a világod is meg fog változni.

Szólj hozzá!

2014.09.22. 19:31 KingaNia

Heti betevő:)

Címkék: Andrássy út Helen Terry Nia Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

Nem szépítem, lélekben már az októberi fehér övre készülök. Arra gondoltam szombaton, amikor tekertem be az Andrássy útra, hogy lehet, hogy jobban izgulok, mint azok, akikre vár ez a kaland. Nekem tökéletesen megváltozott az életem, akárhonnan nézem, csak jobb lett :) Nincs már sok idő addig, közel húsz új, jövendőbeli fehér számolja velem együtt a napokat. Éppen ezért most szépen beteszem a fókuszba a várakozást, mert az jó tud lenni, ha tudom, hogy a végén mennyivel többet fogok majd tudni magamról:)

Most szombaton, szeptember 27-én ezért már testben és lélekben erre készülve délután 15 órától workshopot tartok, ahol azt a kilenc mozgásformát fogjuk közelebbről megnézni, amikbe a Nia annak idején a gyökereit eresztette. A helyszín a The Shift, jelentkezni, kérdezni a niakinga@gmail.com email címen tudsz.

Október 7-én megérkezik Helen Terry, és onnantól felgyorsul a tánc. Helennek minden nap lesznek nyílt órái, nagyon biztatok mindenkit, aki még nem táncolt vele, hogy ne mulassza el! Ha tiszta forrást keresel a Niában, akkor Helen az. Ha csak egy órányi tökéletes kikapcsolódásra vágysz, gyere Niázni. (És persze, ha olyan helyeken szeretnél izomlázat érezni, ahol nem szoktál, akkor is ezt tudom javasolni ;) Helen nyílt órái fent vannak a Shift honlapján, tényleg ne maradjatok le!

Addig is várlak Benneteket az órákon, most csütörtökön 20 órától pedig egy csodálatos csakrameditáción.

Várakozzunk együtt, én szeretek és tudok várni. És te?:)

Szólj hozzá!

2014.09.18. 13:49 KingaNia

A Nia

Címkék: Kinga Nia Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

Hogy mi a Nia? Annyiszor kellett már definiálnom, hogy rá kell mindig jönnöm, hogy nem lehetséges.

IMG_3911.JPG

 

A Nia minden, ami benned rejtőzik. A Nia mindaz, amire a tested emlékszik, amire képes. A Nia a választható öröm. A Nia egy táncalapú mozgás. A Nia az, amiben magadra találhatsz. A Nia az, amiben hazatalálhatsz. A Nia megmutatja a belső szabadságodhoz vezető utat. A Nia ösvény, amin végig lehet menni. A Nia az a mindenkiben benne rejlő készség, amit a test a tánc nyelvére fordít le. A Nia kihozza belőled a nőt. A Nia kihozza belőled a férfit. A Nia milligrammra kiegyenlíti a benned lévő női és férfi energiákat. A Nia harmónia. A Nia ritmus. A Nia közösség. A Nia lélegzet. A Nia tudatosság. A Nia összerendezettség. A Nia erő. A Nia könnyedség. A Nia csönd. A Nia zene. A Nia 52 mozdulat. A Nia betartja az ígéretét. A Nia észlelés. A Nia figyelem. A Nia gyógyulás. A Nia befogadás. A Nia elfogadás. A Nia kommunikáció. A Nia szenvedély. A Nia intimitás.  A Nia te vagy. A Nia én vagyok. Most. Így. Mindig.

Szólj hozzá!

2014.09.09. 13:21 KingaNia

Az Andrássy útra beköszöntött az ősz

Címkék: workshop Andrássy út Helen Terry Nia Nia Budapest Nia Technique KingaNia Niabudapest Testébresztő Fesztivál Nia tánc Nia óra Nia tanárképzés

És vele együtt hozzám megérkezett a láz. Pénteken már tudtam, hogy valami nem stimmel, vasárnap már fájtak az ujjaim, miközben mentem a Testébresztő Fesztiválra, azon morfondíroztam, hogy mit csináltam, mit tekergettem, hogy izomláz van az ujjaimban. :) Bár nem bírok ma még órát tartani, mert reggel még lázzal ébredtem, azért nem bánom. Meg kellett állnom, neki kellett kezdenem az újnak. A hétvége olyan nagy szeretetben telt, még egyszer köszönet érte minden érintettnek, de közben éreztem, hogy megint benne vagyok az isteni csúzliban, és hátrahúznak, és jaj, ne már megint, de igen, jön az előreugrás. És tényleg, hétfő reggel egy szép nagy blokk oldódott és ezzel együtt meg is érkezett a láz. Most pedig, mivel éppen nincs, le tudom nektek írni, hogy mi minden változik, milyen újdonságok lesznek.

A szerda délelőtti óra mellé megérkezik egy hétfő délelőtti óra is, 10-től, ezzel párhuzamosan a hétfő esti csillaghegyi órától fájó szívvel, de nyitottan az újra búcsút veszünk. Gyorsan megjegyezném, hogy az órák októbertől 60 percesek lesznek, így kedden és csütörtökön este két órát fogok tartani egymás után.

A szombat reggeli óra után most először fogok Csakrameditációt tartani. Ha feliratkoztál a hírlevelemre, akkor még ma meg fogod tudni, hogy aki feliratkozó, milyen kedvezménnyel vehet rajta részt:) A meditáció 60 perces, Debbie Rosas útmutatása alapján kristálytálakra írták, testünk mind a 75 milliárd sejtjét átrezegteti, harmonizálja, gyógyítja. A következő alkalom a hónap utolsó csütörtökén lesz, este nyolckor.

Szeptember 20-án indul útjára a Palást. Hivatalosan szeptember 10-ig jelentkezhetsz rá az email címemen keresztül. Ugyanaznap délután 5 órakor Nia workshop is lesz, a fehér öves képzésre készülve a Nia kilenc mozgásformájával ismerkedünk meg kicsit bővebben. Hírleveleseknek itt is jár titkos kedvezmény :)

És jön a mesterem, Helen Terry, Nia tanárképzést tartani. Szerintem használjátok ki a kínálkozó lehetőséget, ugyanis Helen több, mindenki számára nyitott órát fog tartani. Jelentkezzetek minél előbb, ugyanis az órákon a létszám limitált!

Jó, hogy ősz van, jó hogy változás van. Jó, hogy minden rendben van:)

 

 

Szólj hozzá!

2014.08.27. 17:21 KingaNia

Egy nyár, amire emlékszünk:)

Címkék: Andrássy út Helen Terry Nia Shift Nia Technique Nia tánc Nia óra Niamaste Saffire Bouchelion Holly Nastasi Kriszti Van Slyke

Annyi mindent kéne írnom róla, de inkább megmutatom. Pár részletét:) És tavasszal kezdem :))

Niamaste Sabine és Philippe:

 

Saffire Bouchelion*: 

Helen Terry:

Holly Nastasi:

Kriszti VanSlyke:

 

* Saffire látogatását az nka.pngtámogatta. 

Szólj hozzá!

2014.08.21. 13:22 KingaNia

Újra

Itt.:) Van kedved boldoggá táncolni magad velem?:)

 

Szólj hozzá!

2014.08.11. 23:13 KingaNia

Egy hét kikapcsolva

Minden téren, mindenhogyan, csak a család. Lógunk egymáson, átöleljük egymás nyakát, mindahányan vagyunk. Jó nekünk:) Egy hét múlva jövök:)

 

Szólj hozzá!

2014.07.25. 11:19 KingaNia

Időn Kívüli Nap

Az én életemben már 11 éve:) Csak köszönettel és hálával tartozom érte:)

ikn.jpg

Szólj hozzá!

2014.07.24. 08:15 KingaNia

Az örömöt választani lehet és kell

Címkék: tánc női nőiség Helen Terry Nia Nia Technique Nia tánc Nia tanárképzés

Aktívan rázódom vissza az itthoni napokba. Csütörtökön este 18.30-kor, pénteken 19 órakor és szombaton reggel 8-kor várlak benneteket a Shift-ben. 

Nem mondom, hogy nem vagyok fáradt, nem mondom, hogy nem volt elképesztően intenzív az elmúlt három hónap és azt sem mondom, hogy nem várnak izgalmas kalandok a következő hónapokban, de tudom, hogy ilyen, ha az örömöt választja az ember. Csak dióhéjban, itt járt Saffire Bouchelion, majd jött a mesterem Helen Terry, és Nia 5 Stages tanár lettem, azután megérkezett Holly Nastasi, aki lenyűgözött, utána NiAdria elvonulást tartottam azon a szigeten, amit a szívünk otthonként ismer fel minden egyes alkalommal (már beírtuk a jövő évi hvari elvonulás időpontját!). 

Szeptemberben útjára indul a Palást, ami egy kilenc hónapon át tartó, zárt csoportban történő önerősítő, feldolgozó, életed minőségét egységben javító együttlét. Havonta egyszer együtt leszünk, együtt dolgozunk, testtel, lélekkel, kézzel, szívvel. A csoportban 16-an fértek el, ezért időben szólj, arra kérlek:) Ha írsz, még írok részleteket.

És ugye tudjátok, hogy október 7-13-ig Nia fehér öves tanári képzés lesz Budapesten Helen Terry-vel?:)

dream-catcher-photo-hd-wallpaper-9251.jpg

 

Szólj hozzá!

2014.07.07. 22:49 KingaNia

5 Stages tanár lettem:)

Címkék: tenger Kinga Nia Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

És akkor most egy jófajta reblog :) Augusztus második felétől 5 Stages órák és heti egy csakra meditáció (ahogy megígértem) :) 

Holnap és holnapután Holly Nastasi, vasárnap irány a tengeeeeeeeer!!! :)

 

Szólj hozzá!

2014.07.02. 07:30 KingaNia

Nagyon aktuális

Címkék: Nia KingaNia Everness Fesztivál

Most akkor irány Balatonakarattya, cél az Everness Fesztivál. Este hatkor már ott Niázunk, majd keressétek a szép Nia logót a mozgássátor közelében. :) Este még jövök haza és mondom a többit:) 

event_147424182.jpeg

Szólj hozzá!

2014.06.28. 07:33 KingaNia

Helen

Címkék: öröm Helen Terry Nia Nia Budapest Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

Amikor ezt írom, akkor már mindjárt itt van Helen Terry, akivel a Nia több, mint élmény! 10-kor már vele táncolunk, és este hatkor is, és vasárnap is és hétfőn is. Öröm, öröm, öröm, öröm!:)) Jössz?:)

 

1064494_4735411961901_1632640338_o.jpg

Szólj hozzá!

2014.06.23. 15:58 KingaNia

Most vagyok

Címkék: Nia Soma Nia Budapest Nia Technique Nia tánc Nia óra Öngyógyító Könyv

Now

I

Am.

Nia.

kingasoma.jpg

 

Soma barátnőm, nővérem legújabb könyvében, az Öngyógyító Könyvben is olvassatok róla. Tiszta szívből :)

Szólj hozzá!

2014.06.21. 14:28 KingaNia

Everness és Nia

Címkék: Kinga Nia KingaNia Everness Everness Fesztivál

Ott leszünk, ott leszek:) Minden napra jut Nia, 4-én a nagy mozgássátorban velem táncolhattok, délelőtt 10-től. A Shift Sátorban keressetek minket, készülünk, nagyon:)

 shiftsatorprogram-page-001.jpg

Szólj hozzá!

2014.06.19. 14:21 KingaNia

Vibe

Ma, fél hétkor az Andrássy úton. Hjaaaj, de jó lesz!

 

Szólj hozzá!

2014.06.16. 16:19 KingaNia

Tanítvány, mester

Címkék: Helen Terry Nia Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Niabudapest Nia tánc Nia óra

Jó volt tegnap a füvön taposni egy kicsit, felszívni a Föld melegét, rámosolyogni a többiekre, együtt lenni:) Most viszont minden erőmmel a mesterem, Helen Terry érkezésére koncentrálok, még úgy is, hogy közben tervezünk a lányokkal egy szentivánéji közös esti táncot, remélhetőleg szabadtérit.

Jön Helen, akitől amióta ismerem, csak tanulok, még amikor azt hiszem, hogy nem, akkor is. Magamon sosem tapasztalt alázattal, türelemmel és ha kell elcsendesüléssel. (Ilyet az egyetemen egy kezemen meg tudom számolni, hogy kikkel éltem át, Kiczenko tanárnővel, Jelenits tanár úrral - a mai napig tudnám őket hallgatni tágra nyílt szemmel és szívvel.) Ráadásul, minden, amit tanultam Helentől, az igaz. Megcsináltam vele a fehér övet, hónapokig köhögtem, szinte kiköhögtem az életemnek az azt megelőző, engem bizony szépen önmagamtól eltávolító, megbetegedő szakaszát, utána megcsináltam Helennel a kék övet, mondta, érthetően, tisztán, hogy mi fog történni, hallottam, megértettem, utána megéltem, és éjszakákon keresztül ébredtem fel arra, hogy úristen, ez is igaz, úristen, még ez is így van! Mostanra adaptáltam a kék öv 13 princípiumát, mostanra értettem meg minden egyes szavát, mozdulatát. Ha Helen jön, akkor utána nekem mindig, kivétel nélkül nagyot lendül az életem és mindig pozitív irányba. 

HELEN[1].jpg

Nagyon szeretném, ha mindebből Ti is részesülnétek, nem csak rajtam keresztül, hanem közvetlenül Helen Terry-től. Helen a Nia alapítóinak egyik legközvetlenebb tanítványa, 21 éve tanítja a Niát, úgy lett mester, hogy közben végig tanítvány tudott maradni, ez pedig csak a legnagyobbaknak sikerül. Június 28-án, 29-én és 30-án táncolhattok vele. Ki ne hagyjátok!

Szólj hozzá!

2014.06.14. 21:34 KingaNia

Vasárnap Gesztenyés Kert

Címkék: Helen Terry Nia Nia Technique Nia tánc Holly Nastasi Nia Jam

És Nia Jam.

Miközben nagyon várom már Helent és Hollyt:) Melegítsétek a szíveteket és a talpaitokat:)

 

 

Szólj hozzá!

2014.06.10. 16:36 KingaNia

Nekünk jó:)

Címkék: tánc Nia Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Niabudapest Nia tánc Nia óra Saffire Bouchelion

Saffire elrepült, vele együtt a két hét is, amit a magyarországi Nia közösséggel töltött. Egyszerűen nem tudom leírni, hogy milyen volt. Aki ott volt, az tudja, érzi, lehet, hogy még emészti, aki nem volt ott, annak pedig nehéz elmagyarázni. Adtunk és kaptunk, ajándékoztunk és elfogadtunk, megtestesítettünk és megtaláltuk a hangunkat, kapcsolódtunk a mindent körbeölelő egyetemes ritmushoz és hozzátettük a szívdobbanásunkat. 

Kis hazánkon túli, a Niát húsz éve művelő mesterekkel táncolni több, mint kiváltság. Nagyon hálás vagyok mindazoknak, akik eljöttek, hogy együtt tudtuk megélni mindazt, ami ott történt. Nagyon köszönöm Saffire-nek, hogy itt volt, és kérdés nélkül átadta, ami benne rejlik. És borzasztóan, nagyon-nagyon boldog vagyok, hogy a családom egész végig türelmes volt velem, segítettek, támogattak. És külön köszönöm Virágnak a befogadást és a kitartást!:)

Dance Into Being. Éjjel-nappal:)

saffbp.jpg

 

Saffire látogatásához itt is köszönjük az nka.pngtámogatását!

 

Szólj hozzá!

2014.06.05. 12:00 KingaNia

Palást

Címkék: változás tánc boldogság workshop női igazi Kinga Shift The Shift KingaNia

Ősszel kezdjük.

cape.jpg

Szólj hozzá!

2014.05.29. 15:39 KingaNia

Tudom, kit szeretek.

Tudom, ki szeret. És ez jó:) 

passion_of_love_2_vintage_french_postcard_sticker-r1dcbbc680f4541c0b5672dd57f311789_v9wf3_8byvr_324.jpg

Szólj hozzá!