Kinga meg a Nia

251844_271882329584489_1562885718_n_1.jpg

2010 óta tanítom a Niát. Nia lépéseimet Helen Terry terelgette itthon, és az Egyesült Államokban. A Nia egy táncalapú mozgás, amiben magadra találhatsz. Miközben arra figyelsz, hogy mit üzen a tested, a lelked és az elméd is megpihen. A Niában örömöt, energiát, gyógyulást, felszabadultságot, testi, lelki, szellemi, érzelmi jólétet és nem utolsó sorban, közösséget is találhatsz.

Nia óráim

Hétfő: 10:00-11:00  klasszikus Nia - The Shift 

Hétfő: 19:00-20:00 klasszikus Nia - Csillaghegyi Közösségi Ház

Kedd: 18.00-19:00  klasszikus Nia - The Shift 

Szerda: 10:00-11:00 klasszikus Nia, 11:30-12.30 Kismama- és hordozós Nia - The Shift

Csütörtök:  18:00-19:00 klasszikus Nia - The Shift

Péntek: 18:00-19:00 klasszikus Nia - Padlás, Pilisvörösvár

Szombat: 8:00-9:00 klasszikus Nia - The Shift

Aktuális

Nyári táborok velem:) Július 16-19.

Augusztus 2-9. Hvar, Horvátország:)

kingahvar.jpg

Érdeklődj! niakinga@gmail.com

Nia könyv

Nincs még Nia módszer könyved? Írj, rendeld meg, küldöm:) niakinga@gmail.com

Niakönyv.jpg

 

Itt találsz meg:

Megjelenések

2015.05.24. 15:15 KingaNia

Pünkösdi rózsa:)

Pünkösd hétfőn 10-kor tartok egy órát, a Shift-ben:) Ha van virágos táncos ruhád, gyere abban:) 

7d24aedfb57b361b82d5cf5fc53b0f1a.jpg

2015.05.03. 16:58 KingaNia

Bikini body

Címkék: hasizom Shift Nia kihívás bikini body

Avagy nyár-kompatibilis test. Ugye milyen rosszul hangzik? Miért nincs télikabát test? Zakó test? Alakformáló bugyi test? Suzy, akivel együtt végeztem anno a Nia kék övet, mondta nekem, hogy bikini-testet szeretnél? Hát húzz fel a testedre egy bikinit. És be kell nektek vallanom, tökéletesen igazat adok neki. Nincs két egyforma emberi test, ezt most jól vésd az eszedbe. Ezen a bolygón jelenleg körülbelül  7 milliárd van belőle, ha nem ez a csoda maga, akkor semmi :) Ami nem mindegy, hogy a testben, amid van, amit kaptál, abban hogy érzed magad, milyen kapcsolatban vagy vele, egyáltalán, kapcsolatban álltok-e egymással. Az én egyik szívügyem az, hogy jóban legyetek, szeressétek egymást. Tetszik vagy nem, ezt az életedet vele együtt fogod leélni. Ez is egy csoda :)

Meghirdetek május 4-től egy 30 napos kihívást. Ahogy fogy majd ismét megtelik a hold, ezalatt az idő alatt egészen meg tudod változtatni a testeddel való kapcsolatot. Ha most még házsártos vagy vele, szeretni fogod majd simogatni:) Hogy mit kell ehhez tenned? Heti három Nia (igazoltan ezt a Shift-ben tudod leginkább megtenni), egy 30 perces hasizom blokk - erre velem minden hétfőn 11 óra után és minden kedden este 7 óra után van lehetőséged, és egy (be)tartható diéta, amit, ha jelentkezel, megkapsz tőlem. Amit én kérek, az a magadra való odafigyelés, a valóság megdédelgetése, némi elköteleződés, bátraktól egy előtte-utána fotó, lehetőleg ugyanabban a ruhában :) 

Tehát, jössz?:)

img_3928.JPG

 

 

2015.04.07. 12:06 KingaNia

Nő vagyok, nem lány.

Címkék: királynő Nia nővé válás Palást

És nekem tetszik. Közel egy éve dolgozom a Paláston, van, hogy órákat egy nap, van, hogy perceket, van, hogy reggel, van, hogy este. A Palást egyik tézise pont az, hogy átmenjünk azon a folyamaton, amikor hercegnőből, királylányból királynővé érünk és válunk. Szentül hiszem, hogy egy nő életében egyetlen olyan ember van, akinek élete végéig ő a királylánya, az pedig az apja. A női felnőttéválás nagy menete, hogy képesek, hajlandóak vagyunk-e királynővé válni.

Szétnézek és királylányok csapata keres, pótol, ha őszinte magához, akkor bátran elkeseredik, majd erőt merít és hiszi, hogy megy tovább, lányként. Láttam egy nagyon finom beszélgetést Isabella Rosellinivel, hősnőim egyikével, ő beszélt arról, hogy az akkor harmincas éveiben járó édesanyja úgy nézett ki, mint egy "lady", egy asszony, egy nő. Nem akart lány lenni, hiszen nem is volt az. (Aki megírja nekem, hogy ki volt az édesanyja, vendégem egy Nia órámra;)).

tumblr_mwbg6jpzc61s3wwu1o1_1280.jpg

Ma harminc fölött görcsösen lányok vagyunk. Azért is. Ha elérjük a negyvenet, bizonygatjuk tovább. Nem is változtunk, nézzétek, ugye, lányok? A csajokkal kávézunk, elemzünk, találgatjuk, hogy mit gondol ez vagy az, hipotézisek tömkelegeit gyártjuk, és úgy teszünk, mint akik pontosan tudják, hogy a dolgok hogyan is működnek valójában. Egy dologról nem tudjuk, hogy az hogyan működik, saját magunkról. Nővé válunk, nővé érünk, ha merünk. A világ, ez a mai lehetővé teszi, hogy örökhercegnők maradjunk, felelősség és elköteleződés nélkül. Hogy ezzel hosszú távon mit veszünk magunkra, az a "jár nekem, mert megérdemlem" és a szívhez szóló egymondatos idézetek között nem tűnik fontosnak.

Van-e merszed nőnek lenni? Igazinak? Királynőnek? Vagy akarsz inkább életed végéig lány maradni? Nem állítom, hogy nem fáj néha, de közel sem olyan sokáig, mint az évekig, évtizedekig tartó önámítás. Viszont hitem szerint így lehetsz teljes, egész. Millió lehetőség között választhatsz, a paletta sokszínű. Én a Niát és a Palástot ajánlom, mert nekem ezek a legkedvesebbek. Nőnek lenni öröm, megélni ajándék. Ha nő vagy, élj vele, fürdess meg másokat is abban a bőségben, amit egy igazi nő ad. 

 

2015.04.01. 09:17 KingaNia

Ideje

Címkék: élet tavasz idő önismeret önelemzés

Beleszaladtam egy Lauren Bacall fotóba. A világ egyik legszebb nője volt, mindig, akárhány évesen is. A szeméből sugárzó elképesztő erő még a fotókon is átjön, ráadásul, amiket, kicsi csillogó morzsákat olvastam tőle, azok pedig jókor, jó időben érkeztek. Az instant megoldások ígéretének világában a tavaszi megújulásra, az élet mindenek felett való ünneplésére itt egy bölcs gondolat tőle:

Too much introspection can be a big mistake, finally boring, to me and to everyone else. Life is to be lived, not analyzed. Time is to be used, not wasted. Azaz: A túl sok önelemzés nagy hiba lehet, végeredményben unalmas, számomra és mások számára. Az életet élni kell, nem elemezni, az időt használni és nem elfecsérelni.

Igen, ideje elkezdeni élni. Most és nem máskor. És a saját életedet.

laurenbacall.jpg

 

2015.03.29. 14:10 KingaNia

Utána

Címkék: most ha utána jelen Nia Nia Technique Nia tánc

Az utána legkedvesebb barátja a ha. Ha megcsináltam ezt, megtanultam azt, ha majd elmentem ehhez, ha majd amaz megmondja a tutit, ha majd visszavonulót fúj az egóm, ha maradok, ha megyek, ha befejeztem, amin éppen dolgozom, ha jó lesz a csillagok állása, ha megfelelőek lesznek a körülmények, ha meg ha meg ha. Utána lesz időm magamra, lesz időm az igazán fontos dolgokra, utána lesz időm rád/rátok is, utána leszek, az nem baj, hogy most nem vagyok, de majd utána ez leszek meg az leszek, utána taníthatok, megmondhatok, be- és kiteljesedhetek, utána boldog(abb) leszek, utána az lesz, amire mindig vágytam.

wngs.jpg

Hány utána van az életedben, összeszámoltad már? Barátaim, ismerőseim között is rengetegen vannak, hozzám is úgy hozzá tud tapadni, mint egy vizes falevél a cipőm talpához. Csakhogy az utána nem old meg semmit, nem nyújt garanciát semmire, azon kívül, hogy átmenetileg mentesít az önmagamért, a döntéseimért, a cselekedeteimért vállalt felelősség alól. Átmenetileg. Kivon a jelenből, pásztázza a jövőt, olyan, mint a lassan kihűlő kád víz, amiben egyszer csak azt veszed észre, hogy fázol. Az utána aljasul kikerüli a lehetőséget, hiszen majd, utána élek vele. A döntés a tiéd, a megoldás is a tiéd, mint ahogy a felelősség is. 

Le lehet azt a vizes falevelet húzni a cipőnk talpáról, nekem a Nia segít, szimbolikusan már azzal is, hogy minden Nia óra előtt leveszem a cipőm, az utána pedig ott marad a talpán. Belelépem, beletáncolom magam a jelenbe, beteszem az adott, engem foglalkoztató dolgot, döntési helyzetet az óra fókuszába és akkor és ott hallgatom, figyelem, hogy mire reagál a testem. Egyszerű, valóságos és jelenidejű. Ha táncolok, nincs mit halogatnom, a lélegzetemet sem tartom vissza, hogy majd a következő lépés után kifújom. A jelen, a most, a most vagyok az, ami a számomra szükséges változáshoz megteremti a feltételeket, eszközöket, csodákat, ajándékokat. Utána már nem lehet velük élni. Now I Am. Nia. Én most vagyok.

2015.03.22. 21:21 KingaNia

Palást

Címkék: Palást

Szeretem a Palást foglalkozásokat tartani. Nagyon. :) Szeretem, akik járnak rá, szeretem látni, ami történik köztük és velük. Szeretem, ahogy a Palást rájuk borul. Többek között ezért:

"Megtört testemre balzsamod
Ölelésed csak rámdobod
S mint a király, én is hiszem,
Legszebb palást a szerelem,
Bár meztelen vagyok."

(Lőnhárt Melinda)

10940599_10205679147400820_3703256098733723316_n.jpg

Kép: Robert Reid

2015.03.13. 20:34 KingaNia

Tavaszi napforduló - szárnykitárás :)

Címkék: tavasz workshop elvonulás Kinga Nia KingaNia Nia tánc Nia óra Saffire Bouchelion

Március 21-én tavaszi napfordulós, kapcsolódós, szárnykitárós táncos  workshopot tartok 17 órától 20 óráig a The Shift-ben. Gyere színesben, minél sárgább, narancssárgább, zöldebb vagy pirosabb, annál jobb:)

10422139_969829509713103_3969621212374378217_n.jpg

A három óra alatt egy finom mozgásmeditációban kapcsolódunk önmagunkhoz, egymáshoz, a közösséghez, a Niához, az Örömhöz, az Újhoz, majd mindezt egy fergeteges tánccal fogjuk megünnepelni. Kedvenc zenékkel, meglepetésekkel készülök. Ez a workshop egyszeri, megismételhetetlen! Ilyen év, ilyen tavasz most van éppen:) Jelentkezni a niakinga@gmail.com email címen tudsz, legkésőbb március 19-ig. 

Áprilisban érkezik Saffire Bouchelion, vele elvonulunk Dobogókőre, a részleteket hamarosan írom, illetve a facebook-on már megtalálhatod. Kinyílunk, igaziból :)

 

2015.02.05. 12:51 KingaNia

Miért akarsz más lenni?

Címkék: fájdalom illúzió változás szeretet önismeret önazonosság Nia

Nem fogok többes számban írni most, mert tudom, hogy ez engem untat, de halálosan. Van, hogy kiakaszt, írhatnám, hogy felháborít, de ez nem ugyanaz. Amióta a Niával foglalkozom, mondjuk úgy, hogy vele kelek és fekszem - és ez években mérhető -, mintha két part között úsznék. Az egyik parton át akarnak változtatni, a másikon meg akarnak változtatni. Én meg egyiket sem akarom. Önazonos akarok lenni. Boldog akarok lenni. Ismerni akarom önmagam. Ne tegyetek rajtam erőszakot, semmilyet sem. Sosem akarok hozzászokni ahhoz, hogy fáj, legyen az fizikai vagy lelki. Az egyik oldalon, ahol át akarnak változtatni, a fizikai fájdalom olyan természetes része az életnek, mint a levegővétel. A másik oldalon, ahol meg akarnak változtatni, a lelki fájdalmakkal kéne úgy tenni, mintha azok valójában illuzórikus részei volnának az életnek. Van mind a kettő, nem kérdőjelezem meg, de tudni kell azt is, hogy lehet választani azt, ami örömet szerez, ami boldoggá tesz és ezért soha, semmilyen körülmények között nem érezheti magát senki kevesebbnek, csúnyábbnak, de szebbnek vagy többnek sem. 

10426308_804315886259918_5316377432509354088_n.jpg

Fotó: Metropolis, 1927

Nem vagyunk konfekció-kompatibilisek. Nőként férfitestet csinálunk magunknak, hozzászokunk a fájdalomhoz, sőt, sok helyen olvasom, hogy olyannyira, hogy hiányzik is. Gátlástalanul belegázolunk másba, mert a másik oldalon azt mondják, hogy a saját boldogságodat tartsd kizárólag a szemed előtt, hogy a szeretet tanulható (innen üzenem, hogy nem). Mindeközben hol vagy te? Hol vannak a te gondolataid, érzéseid, hol van a lelked és hol van a tested? Kinek akarsz megfelelni? Miért akarsz megfelelni? Mikor hoztál olyan döntést vagy döntéseket, amik mások életét befolyásolták? Tisztában vagy-e önmagaddal, vagy hagyod, hogy az állítólagos hiányosságaidat szajkózzák feléd a part mindkét oldaláról? 

Szeresd magad. Ne akarj másmilyen lenni és ne akard másét. Ne akarj olyan lenni, mint más. Rajtad kívül senkinek sincs olyan teste, lelke, gondolatai, érzelmei, mint neked. Becsüld meg, nagyon, nagyon, nagyon. Ha másét húzod magadra, azt veszíted el, ami a tiéd. Azt, amid eleve van, amiért itt vagy és amit ismerned kell. Húzhatod, halogathatod, belebújhatsz más bőrébe, sosem lesz olyan, mintha önmagad lennél. És ami a legjobb, az önazonosság, a birtokodban lévő önismeret sosem fáj. Sőt. Nem egyszerűbb így?

 

2015.01.30. 09:11 KingaNia

Soul

Címkék: lélek Nia Nia Budapest The Shift Nia tánc Nia tanulás

Imádunk dobálózni a szóval, lélek így, lélek úgy, lélekminőség, lelki társ, lelki teher, lélekvándorlás, lelki segély, lelki seb, lelkiismeret. Te milyenben vagy a sajátoddal? Szoktál rá gondolni? Érzed? Érez? Hetek óra a lélek körül járom a táncot. Britta Von Tagen rutinját tavaly nyár óta gyűröm. Nem bírtam megrágni korábban, nem tetszett, nem értettem, hogy mi a dolgom vele. Azután jött Holly Nastasi és eltáncoltuk együtt, és a testemen keresztül jött is a felismerés: én vérem, én törzsem, én hovatartozásom, én utam, én lelkem. Hónapokig hallgattam a zenéjét, amíg bicajoztam be az Andrássyra ez szólt a fülemben oda és vissza, amikor jött az  ősz (a jobb térdem 12 fokig enged évszaknak megfelelő öltözetben tekerni :)), az autóban szólt, a srácoknak vannak kedvenc számaik, oviból, suliból hazafelé rendelték a kívánt trackeket. Most lassan egy hónapja táncoljuk, amikor lehetőség nyílik rá, mindig úgy, ahogy éppen vagyunk. Gyógyít. Földel. Kapcsol. Kinyit. Simogat. Belehalok, felkelek, álmodok, választok, kívánok, sóhajtok, repülök utána haza. Haza.

Szombaton megtanítom annak, aki szeretné. 5-8-ig a The Shift-ben.

 

2015.01.29. 08:02 KingaNia

Nia férfiaknak

Címkék: férfiak Andrássy út Nia The Shift

Van egy régi álmom, hogy férfiaknak tartok Nia órát. Ma lesz az első, tanulságos, hogy férfi ismerőseim hogyan reagálnak a lehetőségre. A leggyakoribb az udvarias kihátrálás, és tudjátok, hogy miért? Mert hogy szégyenlik magukat. Hogy jaaaaaj, neeee. És hogy mit szólnak a többiek. Megmondom: semmit :) Olyan nehéz elképzelni, hogy van arra lehetőség, hogy kizárólag saját magaddal tölts el időt, minőségit, a te idődet, ami nem vesz el senkitől, csak téged gazdagít. Azért a bátrakra, a bevállalósokra büszke vagyok:) Nia-büszke:)

Ma este, nyolckor, a The Shift-ben tehát Nia óra lesz, kizárólag férfiaknak. Még nem késő bedobni egy nadrágot és pólót a táskádba :)

canadian_prime_minister_pierre_trudeau_and_his_cabinet_-_1968_these_men_knew_how_to_wear_a_suit.jpg

Fotó: Pierre Trudeau kanadai miniszterelnök és kabinetje, 1968-ban

2015.01.27. 22:20 KingaNia

Kaleidoszkóp

Címkék: kaleidoszkóp Nia Shift

Olvasom, hogy ma van a nemzetközi nagyszülő nap. Még nem meséltem nektek, de akárhányszor jövök haza egy-egy óráról, mindig, kivétel nélkül eszembe jutnak a nagyszüleim, szinte mellettem ülnek, sőt, és ezt sem sokan tudjátok, az anyai nagypapám biciklijével járok. Olyankor vele vagyok, onnan, ahol lakunk a Shiftig ez kb. 50 perc oda, 50 perc vissza, ajándékidő. Ha autóval megyek, akkor a nagymamáim vannak velem, felváltva, ezért is lepett meg, hogy ma anyai nagyapámmal jöttem haza. Hiányoznak, nagyon. Kevesebb erősebb szövetséget ismerek, mint ami unoka és nagyszülő között szövődik. Cinkostársak, beavatottak, titokőrzők, megbocsájtók, feltétel nélkül szeretők. Ezt mind-mind tőlük tanuljuk. Én ismertem mind a négy nagyszülőmet és ők mind szerettek engem. Megtanítottak mesélni és mesét hallgatni, énekelni, számolni, imádkozni, szemüvegért elszaladni, levelet postaládába dobni, képeslapot írni, szemfelszedőhöz menni, retikülben fruttit keresni és találni, borsólevest főzni, fenyőgombát szedni, erdőben a csendtől megszédülni, kártyázni, játszani, hajat fésülni, kistestvérre  nem haragudni, gyógyteát inni, palacsintába harapni, kiskanállal fagyit enni.

Ha összeadom összesen három-négy nagyon személyes tárgyat őrzök tőlük - fotókat, leveleket, képeslapokat, nem ér az ilyen emlékekbe beleszámolni, ez alapszabály. Viszont nagyon sokat vannak velem. Ők az én titkos kaleidoszkópom, így, együtt. A szememhez emelem és varázslatos az, amit látok: mindig más, mindig ugyanaz.

kaleidoscope.jpg

 

2015.01.04. 17:41 KingaNia

2015

Címkék: tánc Nia

"Mert ha valamire, a nő eredetére vonatkozó misztikus elméletek és mítoszok, arra megtanítanak, hogy a nőt megérteni ugyanarról az alapról, amelyről a férfit, nem szabad és nem lehet. A merő pszichológiai szemlélet a férfi megértésére is alkalmatlan. A nőnél tökéletesen eredménytelen. Úgynevezett tulajdonságelméletekből róla semmit sem tudok meg. A nő nem is lény; inkább lények halmaza. Pallas, Lilith, Anya, Szirén, Sophia, Éva, az idumeai éjszaka asszonya, Anima. S ezek a lények valamennyi nőben egyszerre esedékesek és állandóan vannak és élnek."

(Hamvas Béla: A láthatatlan történet)

gustav-klimt-goldfish-detail-by-savio-s-vintage-art-qpps_10597442835950_lg.jpgKép: Gustav Klimt: Aranyhal (részlet)

Összegzek és indítok, csakúgy, mint minden év elején. Az elmúlt évben varázslatos nőkkel ismerkedtem meg, elképesztő nők fordítottak a sorsukon, az életükön, csodálatos nők tanultak magukról és tanítottak nekem életet. Fürödtünk a Niában, nemzetközi mesterek jöttek, fesztiválokon táncoltunk, megtartottunk, elengedtünk, elfogadtunk és sebeket gyógyítottunk a tengerben, ősztől ránk borult a Palást, a Nia tanárok többen lettek, de mindenek előtt együtt voltunk, amikor, annyit és ahogyan csak tudtunk. Ha  fogadalmat teszek erre az évre, akkor az az, hogy ezt folytatom ebben az évben is, veletek.

2014.12.17. 21:54 KingaNia

Egyetlen

Címkék: szeretet

Egyetlen kötelességet ismerek, a szeretetét. A többire nemet mondok. Nemet mondok minden erőmből.

(Albert Camus)

image_2.jpg

 

2014.12.08. 10:28 KingaNia

Mindig van egy első:)

Címkék: karácsony Nia The Shift Nia Technique Niabudapest Nia óra Nia Jam Move It Blondie!

Szeretem, amikor megérzi valaki a Niát, a testét:) Így:)

A hét kicsit rövidebb, mint szokott lenni, hétfőn és kedden este valamint szombat reggel van csak (csak? :)) óra, és ugye nem felejtettétek el, hogy 20-án Nia Jam 16 órától a Shift-ben?:)

Astance.jpg

2014.12.04. 17:16 KingaNia

Valóság

Címkék: családom

Ellát a férje úgy szöktette meg. Ida még kicsi volt, és olyan sokat nem is tudott arról, hogy mi az, hogy szöktetés, de Anyuka úgy gondolta, hogy a szerelemnek segíteni kell, gyöngéden meggyőzte Apukát, és így a kis ház mögötti pici szobát kiadták Ellának és a férjének, Ernőnek. Ella családja cirkuszos család volt, zsonglőrök, idomárok, különös, erős, büszke emberek. A férje egyszer látta Ellát a manézsban, és másnap jelentkezett is a cirkuszhoz dolgozni. Itt nyílt ki a szerelem (amit Anyuka mindig olyan szépen mondott ki: szerelem, pedig akcentussal beszélte a nyelvet), vette feleségül titokban és innen szöktette meg Ernő az ő világszépét.

Ella egész nap kombinéban, keresztbe vetett lábakkal ült a pici szobát majdnem kitöltő asztalon, és amíg a férje nap, mint nap elment dolgozni, már persze ha akadt munka, mert olyan idők voltak ezek, szóval ott ült, elmondhatatlanul elegánsan cigarettázott és olvasott. Regényeket. Álló nap. Ida csillogó szemmel nézte és ott és akkor megfogadta, hogy amikor ő is nagylány lesz, biztos, hogy lesz szerelmes és biztos, hogy csakis és kizárólag regényeket fog olvasni. És lesz kombinéja is, mert a regények és a kombiné olyannyira összetartoznak mint a boldogság és a valóság, és persze, mint minden kislány, ő is boldog akart lenni.

images_1_.jpg

(A kép illusztráció)

Hetvennégy év múlva Ida otthon ült, a kisházban, nem bírt olvasni, nem is akart, nem is tudott. Négy hónappal azelőtt temette el a fiát. Mindenki segíteni akart neki, de ő nem akarta, hogy segítsenek. Azt sem tudta megmondani a lányának, az unokáinak, hogy mindennél jobban szereti őket, mert azt, hogy szeretet nem volt képes a szájára venni. Ült és már sírni sem akart, nem bírt és nem is tudott. Ott voltak a könyvei, a keresztrejtvényei, a kisasztal, rajta a fia kávéscsészéje és fotói. A meghaláson kívül úgy érezte, hogy nincs másra szüksége. Megszólalt a telefon, amit utált felvenni, azt is a fia hozta, nem emlékezett rá, hogy mikor, minden nap azon beszéltek. Rászánta magát, kiment és felvette. Még mindig magas volt és büszke, csak a haját nem festette már, hagyta, hadd nőjön, hadd menjen el minden, aminek mennie kell. Kicsit arrébb tolta a kutyát és felvette a telefont. Több, mint hetven év után Ella volt a vonal másik végén. Amikor egy óra múlva letették, bement, a sötétben hangosan sírt. Egészen biztos volt benne, hogy ha boldog már úgy, ahogy azt kislány korában elképzelte nem lesz, de valóságos igen. Reggel, amikor az unokája hívta, hogy evett-e már, hogy ma nagyon elfoglalt, de holnap biztos beugrik hozzá, Ida finoman, majdnem olyan szépen, ahogyan Anyuka a szerelmet, annyit mondott: Szeretlek.

2014.11.30. 23:17 KingaNia

Lassú

Mármint a visszazökkenés. Most ért véget az elvonulás, konkrétan mesebeli tájon jártunk, holnapután mutatok fotókat is. És most csak egy gyors bejegyzés: 

December 1-én, hétfőn délelőtt 10-kor tartok órát a Shift-ben, este 7-kor Csillaghegyen viszont nem. Színházjegyet kaptunk, váratlanul, nagyon fontos embertől, tényleg kihagyhatatlant:) Szóval, 10-kor táncolunk, 7-kor másról szól a tánc:)

2014.11.12. 15:09 KingaNia

Világomban minden rendben van :)

Totálisan, tökéletesen beteg lettem. Tulajdonképpen nincs rajta mit csodálkozni, minden öv után beteg leszek, de most azt hittem, hogy megúszom, hiszen nem is is csináltam most övet (dehogynem, haha), én csak szerveztem, fordítottam, magyar hang voltam, a testem csak ott volt (ahogy azt hiszed, Kinga, hehe). Nem tudom, mit gondoltam, viszont taktra elmentem a falig. (Sebaj, ha ideje van, úgyis átmegyek rajta...) Feküdtem egy hétig. Most már ülök, lírai lassúságban, de ülök, és viszonylag hamar meg fogok gyógyulni. Kicsit olyan mindez ráadásul, hogy körbeért egy évkör, és a feldolgozandónak a legeslegvégén járok. Minden ilyen alkalom tökéletes arra, hogy megtanuljam, hogy nem kell semmilyennek sem lenni, hogy ezt főleg akarni nem kell, sőt, valójában, amikor azt érzed, hogy csak annyit akarsz, hogy legyél, rájössz, hogy azt sem kell akarni, mert vagy, eleve vagy, akkor meg mi a probléma?:) 

Szóval most így. Közben pedig ünnepeltünk is, születésnapot, és az jó volt, feltétel nélkül szeretni és szeretve lenni a legjobb dolog a világon :) Ma már mozogtam, Nia zenére, az is nagyon jó volt :) Készülök a hétvégi workshopra, ilyenkor mindig izgulok, készülök a november végi elvonulásra, ami isteni lesz, és jön Halmai Laci barátunk, ami maga a varázslat! 

Minden rendben van :)

 

 

 

2014.11.02. 19:38 KingaNia

November

Címkék: Nia Nia Budapest Everness Nia tánc Nia óra Nia harmadik kerület Nia elvonulás Nia tábor

Először is: szeretem:) Örömmel teli hónap ez, még ha a hajnali ködben sokszor nem is vesszük észre:)

Hétfőn, azaz november 3-án 10-kor Shift, viszont este 7-kor kis kihagyás után ismét folyatódnak a csillaghegyi órák!

Csütörtök este szintén hétkor a Nia után csakrameditációt tartok a Shift-ben, az órán résztvevőknek kedvezménnyel. 

November 9-én délelőtt a nyersételek hazai koronázatlan királynőjének hétvégéjére látogatok el, de 12.30-kor már az Everness hétvégén táncolhattok velem. A kedvenceimből fogok válogatni, ígérem.

Ne felejtsétek el, hogy november végén elvonulunk, ha jössz, akkor pedig jelentkezni ne felejts el :)

Ugye mondtam, hogy szeretem hónap ez a november? :)

november-richmond.jpg

Fotó: Jon White Photography

2014.10.27. 18:44 KingaNia

November végén Nia elvonulás

Címkék: elvonulás Nia Nia Budapest Nia Technique Nia tánc

Nem tartok sok elvonulást, egy évben összesen hármat. Egyet tavasszal, egyet nyáron, az Adrián, és egyet késő ősszel. Idén november végén lesz ez, nem titkoltan az év vége előtti erő-összpontosítást téve a fókuszba.

Ezen a novemberi hétvégén ebben a teremben fogunk táncolni:

IMG_1759.JPG

És ezt fogjuk csinálni:

November 28., péntek
16 óra - Érkezés
18 órakor - Csakratáncos
19:30 Vacsora
20:30-kor - Csakrameditáció

November 29., szombat
8:30 Reggeli
9:30 Nia 5 Stages - A csakrák: Csakraébresztés, harmonizálás
11:00 Csakratérkép: Medence - az 1. és 2. csakra
12:30 Ebéd
13:30 Pihenő/Kirándulás
16:00 Csakratérkép - Mellkas - a 3. és 4. csakra
17:30 Csakratáncos
19:00 Vacsora
20:30 - Csakrameditáció

November 30., vasárnap
8:30 Reggeli
9:30 Csakratérkép: Fej - az 5. 6. és 7. csakra
11:00 Csakrameditáció
12:30 Ebéd
14:00 Csakratáncos
15:00 Zárókör

Ezt az elvonulást mindenkinek ajánlom, aki szeretné a belső összerendezettségét még az ünnepek előtt megtalálni, felépíteni, hogy a Fény megszületését megelőző Várakozást nyitott szívvel, türelemmel, elfogadással tegye. 

Jelentkezni november 10-ig tudsz a niakinga@gmail.com címen. Várlak.

2014.10.15. 22:58 KingaNia

23

Ennyi vadonatúj fehér öves van hétfő óta :) 

10409295_586094881495428_4015984887038932100_n.jpg

Közben némileg változott az órabeosztásom, nézd meg itt, jobb oldalt :)

2014.10.03. 12:06 KingaNia

Csont

Címkék: test

Ha kétségeid lennének, hogy mekkora varázslat testben élni, nézd meg ezt.

2014.09.28. 18:44 KingaNia

Test

Címkék: test öröm Nia

Nem tudok betelni vele, valami olyan csodának látom, érzem és tapasztalom, amihez hasonlatosat még nem találtam. Minden test más és más, és mindig mást gondolunk róla, sőt, szerintem minden testről hajlamosak vagyunk mást gondolni. A tegnapi workshop, ahol a kilenc mozgásformát néztük meg tüzetesebben megint visszavezetett a lehető legtermészetesebb forrásunkhoz, a testhez. Mindig újabb és újabb dolgokat, érzeteket fedezek fel, tanulok meg róla. Nia óráimon az egyik legnagyobb öröm, amikor látom az arcokon, hogy - és ahogy - a testük megmutatja a táncolóknak, hogy micsoda örömet tud szerezni. 

unclothed_imageonly.jpg

Hol hagytuk el ezt a velünk született bölcsességet? Hogy viselkedhetünk a testünkkel úgy, ahogy azt gondoljuk, hogy tenni kell vele? Tedd a kezed rá, bárhol, és légy magadhoz őszinte, hányszor éheztetted, minden értelemben? Hányszor toltad bele olyan fájdalomba, amit nem akart? Olyan különleges, annyira szerethető, annyira tökéletes, miért nem látjuk, érezzük ezt? A te tested a tiéd, nincs senkinek sem olyan, mint neked. Pont attól varázslatos, hogy bár hétmilliárdnyian vagyunk, nem találunk két mindenben megegyezőt - még az egypetéjű ikrek is különböznek egymástól. Mi ez, ha nem maga a gondviselés ajándéka? A test nem konfekció-kompatibilis, nem sorozatgyártásban készül. 

Kaptad a tested, a szüleidtől, benne hordozod minden ősöd minden tudását, szeresd, gondozd, törődj vele, tiszteld és meg fogod látni, hogy mennyi tudást, mennyi boldogságot, mennyi kapcsolódást fed majd fel előtted. Ha így teszel, nem csak te, a világod is meg fog változni.

2014.09.22. 19:31 KingaNia

Heti betevő:)

Címkék: Andrássy út Helen Terry Nia Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

Nem szépítem, lélekben már az októberi fehér övre készülök. Arra gondoltam szombaton, amikor tekertem be az Andrássy útra, hogy lehet, hogy jobban izgulok, mint azok, akikre vár ez a kaland. Nekem tökéletesen megváltozott az életem, akárhonnan nézem, csak jobb lett :) Nincs már sok idő addig, közel húsz új, jövendőbeli fehér számolja velem együtt a napokat. Éppen ezért most szépen beteszem a fókuszba a várakozást, mert az jó tud lenni, ha tudom, hogy a végén mennyivel többet fogok majd tudni magamról:)

Most szombaton, szeptember 27-én ezért már testben és lélekben erre készülve délután 15 órától workshopot tartok, ahol azt a kilenc mozgásformát fogjuk közelebbről megnézni, amikbe a Nia annak idején a gyökereit eresztette. A helyszín a The Shift, jelentkezni, kérdezni a niakinga@gmail.com email címen tudsz.

Október 7-én megérkezik Helen Terry, és onnantól felgyorsul a tánc. Helennek minden nap lesznek nyílt órái, nagyon biztatok mindenkit, aki még nem táncolt vele, hogy ne mulassza el! Ha tiszta forrást keresel a Niában, akkor Helen az. Ha csak egy órányi tökéletes kikapcsolódásra vágysz, gyere Niázni. (És persze, ha olyan helyeken szeretnél izomlázat érezni, ahol nem szoktál, akkor is ezt tudom javasolni ;) Helen nyílt órái fent vannak a Shift honlapján, tényleg ne maradjatok le!

Addig is várlak Benneteket az órákon, most csütörtökön 20 órától pedig egy csodálatos csakrameditáción.

Várakozzunk együtt, én szeretek és tudok várni. És te?:)

2014.09.18. 13:49 KingaNia

A Nia

Címkék: Kinga Nia Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

Hogy mi a Nia? Annyiszor kellett már definiálnom, hogy rá kell mindig jönnöm, hogy nem lehetséges.

IMG_3911.JPG

 

A Nia minden, ami benned rejtőzik. A Nia mindaz, amire a tested emlékszik, amire képes. A Nia a választható öröm. A Nia egy táncalapú mozgás. A Nia az, amiben magadra találhatsz. A Nia az, amiben hazatalálhatsz. A Nia megmutatja a belső szabadságodhoz vezető utat. A Nia ösvény, amin végig lehet menni. A Nia az a mindenkiben benne rejlő készség, amit a test a tánc nyelvére fordít le. A Nia kihozza belőled a nőt. A Nia kihozza belőled a férfit. A Nia milligrammra kiegyenlíti a benned lévő női és férfi energiákat. A Nia harmónia. A Nia ritmus. A Nia közösség. A Nia lélegzet. A Nia tudatosság. A Nia összerendezettség. A Nia erő. A Nia könnyedség. A Nia csönd. A Nia zene. A Nia 52 mozdulat. A Nia betartja az ígéretét. A Nia észlelés. A Nia figyelem. A Nia gyógyulás. A Nia befogadás. A Nia elfogadás. A Nia kommunikáció. A Nia szenvedély. A Nia intimitás.  A Nia te vagy. A Nia én vagyok. Most. Így. Mindig.

2014.09.09. 13:21 KingaNia

Az Andrássy útra beköszöntött az ősz

Címkék: workshop Andrássy út Helen Terry Nia Nia Budapest Nia Technique KingaNia Niabudapest Testébresztő Fesztivál Nia tánc Nia óra Nia tanárképzés

És vele együtt hozzám megérkezett a láz. Pénteken már tudtam, hogy valami nem stimmel, vasárnap már fájtak az ujjaim, miközben mentem a Testébresztő Fesztiválra, azon morfondíroztam, hogy mit csináltam, mit tekergettem, hogy izomláz van az ujjaimban. :) Bár nem bírok ma még órát tartani, mert reggel még lázzal ébredtem, azért nem bánom. Meg kellett állnom, neki kellett kezdenem az újnak. A hétvége olyan nagy szeretetben telt, még egyszer köszönet érte minden érintettnek, de közben éreztem, hogy megint benne vagyok az isteni csúzliban, és hátrahúznak, és jaj, ne már megint, de igen, jön az előreugrás. És tényleg, hétfő reggel egy szép nagy blokk oldódott és ezzel együtt meg is érkezett a láz. Most pedig, mivel éppen nincs, le tudom nektek írni, hogy mi minden változik, milyen újdonságok lesznek.

A szerda délelőtti óra mellé megérkezik egy hétfő délelőtti óra is, 10-től, ezzel párhuzamosan a hétfő esti csillaghegyi órától fájó szívvel, de nyitottan az újra búcsút veszünk. Gyorsan megjegyezném, hogy az órák októbertől 60 percesek lesznek, így kedden és csütörtökön este két órát fogok tartani egymás után.

A szombat reggeli óra után most először fogok Csakrameditációt tartani. Ha feliratkoztál a hírlevelemre, akkor még ma meg fogod tudni, hogy aki feliratkozó, milyen kedvezménnyel vehet rajta részt:) A meditáció 60 perces, Debbie Rosas útmutatása alapján kristálytálakra írták, testünk mind a 75 milliárd sejtjét átrezegteti, harmonizálja, gyógyítja. A következő alkalom a hónap utolsó csütörtökén lesz, este nyolckor.

Szeptember 20-án indul útjára a Palást. Hivatalosan szeptember 10-ig jelentkezhetsz rá az email címemen keresztül. Ugyanaznap délután 5 órakor Nia workshop is lesz, a fehér öves képzésre készülve a Nia kilenc mozgásformájával ismerkedünk meg kicsit bővebben. Hírleveleseknek itt is jár titkos kedvezmény :)

És jön a mesterem, Helen Terry, Nia tanárképzést tartani. Szerintem használjátok ki a kínálkozó lehetőséget, ugyanis Helen több, mindenki számára nyitott órát fog tartani. Jelentkezzetek minél előbb, ugyanis az órákon a létszám limitált!

Jó, hogy ősz van, jó hogy változás van. Jó, hogy minden rendben van:)