Kinga meg a Nia

251844_271882329584489_1562885718_n_1.jpg

2010 óta tanítom a Niát. Megváltoztatta az életemet, a testemet, a lelkemet. Nia lépéseimet Helen Terry terelgette itthon, és az Egyesült Államokban.

A Nia egy táncalapú mozgás, amiben magadra találhatsz. Miközben arra figyelsz, hogy mit üzen a tested, a lelked és az elméd is megpihen. A Niában örömöt, energiát, gyógyulást, felszabadultságot, testi, lelki, szellemi, érzelmi jólétet és nem utolsó sorban, közösséget is találhatsz.

Nia órák

Hétfő 19.00-20.30-ig: Csillaghegyi Közösségi Ház (III. kerület, Mátyás kir. út 11-15.)

Kedd 18.30-20 óráig: The Shift (VI. kerület, Andrássy út 35., II. emelet 12.)

Szerda 10-11.30-ig: The Shift

Csütörtök 18.30-20 óráig: The Shift

 

Aktuális

Nia elvonulás Kerecsenden május 9-10-11!

kerecsend.jpg

Érdeklődés: niakinga@gmail.com

Itt találsz meg:

Megjelenések

HTML doboz

2014.04.22. 12:11 KingaNia

Föld. Anya. Ünnep. Tánc. Meglepetés.

Címkék: tánc Kinga Nia Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Niabudapest Nia tánc Nia óra Niamaste Saffire Bouchelion

Ez ma mind egyben megtörténik a The Shift-ben, este 18:30-kor. Vegyél magadra valamit a Föld színeiből és ünnepeld meg Carlos AyaRosas Earthsong rutinjával a Föld napját!

A hétvégi beszámolón dolgozom, nagyon-nagyon-nagyon-nagyon finom és meghitt élményben volt részem. Nagy köszönet érte a résztvevő táncosoknak és Sabinének valamint Philippe-nek!

És egy kis előzetes: felkészül a május, amikor egyrészt elvonulunk Kerecsendre, hiszen a hónap utolsó hetében Saffire Bouchelion érkezik három év után ismét Budapestre. Mesterórák, workshopok, egy immersion. Kristálytiszta Embodyment!:) Figyeld a részleteket, jönnek!:)

saffire.jpg

Szólj hozzá!

2014.04.18. 11:42 KingaNia

Húsvéti Nia

Címkék: nia Nia Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Niabudapest Nia tánc Nia óra

Mert jó. Mert kell. Mert miért ne? :)

Péntek este 18 órakor Niamaste Ünnepi óra Philippe Beaufor és Sabine Zweig fekete öves Nia mesterekkel a The Shift-ben.

Szombaton reggel 8-kor klasszikus Nia óra velem a The Shift-ben, hatvan percben.

Szombaton 14-15 óráig Mesteróra Sabinével és Philipp-pel a The Shift-ben, este hétig ugyanitt folytatásként egy csakranyitó playshop velük.

Vasárnap délelőtt 10-13 óráig Bodyprayer táncmeditáció Philippe-pel és Sabine-vel a The Shift-ben!

Bármelyik órán szeretettel várlak. Köszöntsd így a megújulást!

nia-12.jpg

Szólj hozzá!

2014.04.15. 10:28 KingaNia

Telihold. Tánc.

Címkék: telihold nia Nia Nia Budapest Nia Technique Niabudapest Nia tánc Nia óra

Ma telihold van, nem kevesen érzik azt, hogy most vagy szétpattannak, de azonnal, vagy fogják magukat és kivonulnak ebből a világból, hátra sem nézve. Válts nézőpontot! Most állj föl, és ha süt a nap ott, ahol vagy, lehunyt szemmel állj elé, alá és szívd be jó mélyen! Nem baj, ha ki kell menned, állj föl, vegyél föl valami meleget és nosza!

A mai nap ajándék. Ha ma a gondolatainkat, cselekedeteinket a szeretet hatja át, abból táplálkoznak, mindaz, amit ma megalapozunk a szemünk láttára fog fénybe és virágba borulni, ráadásul elképesztő sebességgel. Gyere az esti Telihold Tánc Niára, és a maradék feszültséged is semmivé foszlik, ígérem. A bónusz, hogy a testeden keresztül meghallva a szíved szavát tényleg nekiállhatsz manifesztálni: feltenni a vonatkozó kérdést és figyelni, a megmutatkozó csodát, bőséget, varázslatot, életet.

Az esti óra előtt - vagy ha nem tudsz ma velünk tartani, csak úgy, önmagadért - anélkül, hogy válaszolnál rá, futtass le pár kérdést magadban.

Hol fogod vissza a kreativitásodat és az önállóságodat, mert attól tartasz, hogy egyébként nem kedvelnének az emberek?

Hol viseled a gondoskodás álarcát, hogy elrejtsd az igazi valódat?

Ki mást okolsz a saját boldogtalanságodért, kielégületlenségedért? Ki az életed könyvének írója?

Hol, milyen helyzetekben játszol még mindig a családod szabályai szerint? Hol játszod még mindig el a gyerekkori túlélési stratégiáidat, ami kifordít, eltorzít, kicsavar, eltitkol, elzár a saját valóságos létezésedtől?

Kérdezd meg, hogy mindezek a családból hozott dinamikák milyen szerepet játszanak a mostani kapcsolataidban, a főnököddel, társaddal, szerelmeddel, ügyfeleiddel, barátaiddal?

Ha magadra nézel, hogy teszed azt? Kívülről vagy belülről hitelesíted önmagad?

Tudom, hogy elsőre sosem tűnik egyszerűnek annak lennünk, amik és akik valójában vagyunk, és az esetek, sőt életünk nagy részében folyamatosan elrejtjük az igazi valónkat, mert azt tanultuk, azt sulykolták belénk, hogy az nem biztonságos, nem lehetséges, fölösleges vele foglalkozni.

Tedd a fókuszodba a feltétel nélküli elfogadást, megbocsájtást, együttérzést, elragadtatást és egységet. Koncentrálj a kapcsolataidra, gyakorold a kettő erejét: ez lesz a Forráshoz való kapcsolatunk elmélyítésének ösvénye az elkövetkező időkben.

fotó (1).JPG

Illusztráció: Peter Engelhardt

Szólj hozzá!

2014.04.14. 12:05 KingaNia

Namaste - A lelkem látja a lelked.

Címkék: tánc telihold nia Nia Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Niabudapest Nia tánc Nia óra

Használod-e ezt a szót? Vagy hallottad már és gondolkodtál rajta, hogy mikor, miért használják? Vagy ha tudtad, hogy mit jelent, elmerengtél-e egy percre is, hogy ez valójában mit jelent?

Ezen a héten számtalan alkalmunk lesz rá, hogy ne csak merengjünk, hanem meg is tapasztaljuk. Nia tanárként állandó késztetés van bennem, hogy tanuljak, hogy még hadd jöjjön több, hogy azt magamon átengedve mindazoknak, akik járnak hozzám minél többet tudjak adni. Soha véget nem érő folyamat ez, ráadásul be kell nektek vallanom, hogy annyit, de annyit kapok tőletek a közös alkalmak alatt, hogy azért nem győzök elég hálás lenni!

Kedden Telihold Tánc lesz a hagyományos Nia óra kereti között. A valójában könnyülést hozó április egyik legfontosabb napja lesz ez a kedd, energetikai szempontból is. Hónapok óta arra biztatlak benneteket, hogy gúzsba kötő, nem valóságos (még ha annak is érzed!) csomagjaidat tedd le, vágd el, szüntesd meg, vedd le azt a maszkot, amit védekezésül magad elé húztál, fejezd be mások hibáztatását, légy te a saját életed könyvének szerzője! Ha ezt megteszed, akkor  mindaz a feszülés, amit érzel, egy pillanat alatt a semmivé fog foszlani. A keddi táncon ehhez nyújtok nektek segítséget azokkal az eszközökkel, amelyeket a Niától kapok. Az óra 18.30-kor kezdődik a The Shift-ben, semmilyen különleges dologgal nem kell készülnötök :)

soulsister.jpeg

Pénteken Budapesten lesz már Sabine Zweig és Philippe Beaufor, két nemzetközileg ismert és elismert Nia mester és koreográfus. A húsvéti hétvégét részben vagy majdnem egészben velük is tölthetitek. Mindenkinek, aki Niázik nagyon meleg szívvel tudom ajánlani, hogy a lehetséges alkalmak közül legalább egyen vegyen részt. Mindig jó nemzetközi nagymesterekkel együtt táncolni, tőlük tanulni, általuk fejlődni. A részletes programot itt, a The Shift honlapján találjátok.

 

Szólj hozzá!

2014.04.01. 10:06 KingaNia

Az igazság

Címkék: változás Nia Nia Budapest Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

Azt tartjuk, hogy gyakran fáj, viszont kevés felszabadítóbb dolog van nála. Hogy miért is? Mert az igazság elejét veszi a hazugságnak, az önáltatásnak, az önsajnálatnak, a szemellenzővel való közlekedésnek. Az igazság az igazra, a valódira, a teljesre épül, azt mutatja meg, mindazt, ami valójában vagy.IMG_2662[1].JPG

Amikor Niázni kezdtem, fogalmam sem volt, hogy milyen útra tettem rá a lábam, hogy mennyi tapasztalás vár rám, és hogy milyen eszközöket kapok mindezeknek a feldolgozásához, megoldásához, el- és befogadásához. Azt sem tudtam, hogy a testem milyen fontos szerepet tölt be ebben az életemben. Azt sem tudtam, hogy mennyi igazság fog kiderülni, és hogy ezeket a testem folyamatosan jelezte - és jelezni fogja. Ma ott tartok, hogy ismerem a jeleket, amiket ad, tudom, hogy amit könnyűnek érez, az igaz, amit nehéznek, az nem valóságos. Lehet hazugságban élni, de nem érdemes. Lehet süket füllel, önmagadat a testedtől elzárva élni, de nem érdemes. Halld és hallgasd meg a tested szavát, figyelj az érzékelésedre! Itt a meleg, napfényes tavasz, rúgd le a cipődet, legyél legalább otthon minél többet mezítláb. Hallgasd meg a talpad, érzékeld, hogy hogyan kapcsolódsz rajta keresztül, figyeld meg, mit érzel a gyomrod környékén, a szívedben és a fejedben. Tedd fel magadnak a téged legjobban foglalkoztató kérdést és kezdj el mozogni, úgy, mezítláb, figyeld, mit jelez a tested. Ami nehéz, engedd el. Az élet teljes, tökéletes, a törvényei pontosak. 

Érezni fogod, hogy az igazságot követed-e, vagy csak tolod a felismerést még tovább és még tovább, kibúvókat keresve. Az igazság könnyűvé teszi a szívet, a lelket, a testet. És valójában épp hogy nem fáj:) 

Szólj hozzá!

2014.03.22. 18:31 KingaNia

Tényleg tavasz.

És ilyenek vannak a kertünkben:)

1395452_10203295651894922_675336787_n.jpg

Szólj hozzá!

2014.03.20. 10:05 KingaNia

Engedd be az újat

Címkék: férfi változás tánc szenvedély női Nia Nia Budapest Nia Technique Nia tánc Nia óra

Elképesztő sebességgel rohant el az év első két és fél hónapja, szemvillanásnyi időnek tűnik. Szeptembertől Passion-t táncoltunk, a rutint, amely a női-férfi energiák robbanásszerű kiegyenlítődését képes hozni, decemberben megünnepeltük a Fény megszületését, pont akkor táncoltunk. Ebben a finom, gyógyító minőségben fürödtünk mostanáig, miközben érezhettük, hogy a hullámok egyre hevesebben járják a táncukat körülöttünk. Ha a tavalyi év vége előtt el merted kötni a csónakodat és rábízni magad az élet vizének áramlására, akkor most ez a hullámzás még tovább, még magasabbra repít. Ha még fogod a kötelet, ami a csónakodat rögzíti, arra biztatlak, vegyél egy jó mély levegőt, és vágd el! Indulj, szárnyalj, suhanj, repülj! 

Most, hogy a tavaszi napéjegyenlőség köszönt be, teljes pompájában fog ragyogni az a bizonyos Fény, amely testünk mind a 75 milliárd sejtjét újra és újra átjárja. Ideje a negatív, visszahúzó gondolatokat, érzéseket, beidegződéseket letenni, és a még bizonytalan pozitívakat elővenni. Töröld le róluk a port, tisztogasd meg, fényesítsd ki őket. Ne hitegesd és ne áltasd magad tovább, a változás te vagy. Ne hátra nézz, ne azt akard visszahozni, ami volt, ha el kellett valakit vagy valamit engedned, akkor az elment, ne várd vissza, nézz előre, keresd és kutasd az újat. Amivel, akivel dolgod volt, amitől, akitől tanulnod kellett, az megtörtént, nem jön már vissza: hasznosítsd a tudásodat, tedd magad fényesebbé, nyitottabbá, jobbá. Nem kell, hogy hálát érezz, és akár haragudhatsz is, ez mind te vagy, ez is változni fog. Amíg az elmúltba kapaszkodsz, amíg azt akarod újra- és újra visszaszerezni, semmi sem fog veled történni, azt leszámítva, hogy egyre kényelmetlenebbül érzed magad a bőrödben, és a tested ezt masszívan jelezni fogja.

follow_the_calling_of_your_heart_by_anyzamarah-d5krl4q.jpg

Ha úgy érzed, hogy van még mit elsóhajtani, kiizzadni, terhet letenni, fájó szívet gyógyítani, gyere és Niázz velem. Könnyen, szinte észrevétlenül táncolod majd bele magad a kettő erejébe, minden egyetemes törvény fundamentumába. Szándék, hit, önmagadról való tudás: legyen ez a tavaszi életed.

Szólj hozzá!

2014.03.15. 07:14 KingaNia

Egy éve

Címkék: ünnep Nia Nia Budapest The Shift KingaNia

Hogy egy itt leírt álmom valóra vált! Nagyon köszönöm Nektek, akik segítettetek ebben, velem táncoltatok, nagyon köszönöm a férjemnek, aki nélkül az álmaim nem válhatnának valóra:) Köszönöm Fruzsinak, Edonak, Évinek és Ildinek, hogy így, együtt öten azok lehetünk, akik:) Tegnap így ünnepeltünk, de egész évben fogunk, fogok, Veletek! Egy éves a The Shift:)

jamhappy.jpg

Szólj hozzá!

2014.03.03. 12:15 KingaNia

Hétfő

A mai, március 3-i csillaghegyi óránk elmarad! A tavaszi megfázást ki kell pihenni, nincs mese. Ma este olvasni fogok:)

einstein-imagination-book-10hj8iv.jpg

Szólj hozzá!

2014.03.01. 10:49 KingaNia

Nia - Now I Am - Most Vagyok

Címkék: most jelen Nia Nia Budapest Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

Nem ismerek tökéletesebb és megfejthetetlenebb időegységet a pillanatnál. A pillanat el tud illanni, mintha sosem lett volna, fel sem tűnik, hogy volt valaha, de sorsfordító is lehet, fajsúlyosabb minden addig átélt élménynél mindaz, amit az az adott pillanat hordoz. Egy pillanat elég, hogy valamiről vagy valakiről kiderüljön, hogy valóságos vagy illúzió-e. Egy pillanat elég ahhoz, hogy meglássuk a belső igazságunkat, hogy megértsük a kozmikus rendet, vagy hogy tovább engedjük magunkat az önáltatás langyos de egy pont után fullasztó mocsarába. A pillanat az, amiben éppen mindig vagy. Nekem erről szól a Nia, hogy a pillanatban létezzem, hogy azt éljem át a lehető legteljesebben. 

dance-fire-earth-co.jpg

El momento después de que algo sucede ya está muerto. Lo que nos haya pasado cuando éramos niños, en la escuela, con amigos, en relaciones románticas--lo que fue verdad hace treinta años ya no lo es. (Miguel Ruiz)

Hevenyészett fordításban arról szól a fenti idézet, hogy a pillanat, miután megtörtént, már meg is halt. Akármi is történt velünk gyerekkorunkban, az iskolában, barátainkkal, szerelmi kapcsolatainkban, akármi volt harminc évvel ezelőtt igaz - az többé nem az. A jelen van, a jelen pillanat, a most, és ebből hozzuk ki a legtöbbet. Nem beleragadok, mert akkor csak annyi történik, hogy szorítom magamhoz a múltamat, hanem amikor ott van, megélem, ha elmúlt, elengedem. Ami nem az enyém, ahhoz többé nem ragaszkodom. Ha állandóan hátranézel, hogyan is láthatnád, hogy milyen varázslatos dolgok történnek veled éppen most? Ha nem a mostban vagy, akkor vagy a múlt fájdalmait és elutasításait dédelgeted vagy a jövő kifürkészhetetlen történéseit próbálod kitalálni, elveszítve a lényeget, a létezés, az élet korlátlan bőségét és örömét.

Ha táncolsz, önkéntelenül, akarat nélkül is bekerülsz a jelenlevőségbe, a most mágikus-realista valóságába. Táncolj hát, bármikor, bárhol, csak táncolj :)

Szólj hozzá!

2014.02.21. 12:11 KingaNia

Hűség

Címkék: személyes hűség Nia energiaszövetséges

Kinek, mi jut róla eszébe. Kinek mi jut róla eszébe? Nekem a magamhoz való hűség elsősorban, ahhoz a magamhoz, aki tényleg vagyok. A hűségemet kizárólag én tudom fenntartani, nem függhet mástól, a csínja a dolognak, hogy előtte tudnom kell már, hogy ki vagyok. Ha nem tudom, hogy ki vagyok, akkor könnyedén mutogatok másra, másokra, nem is én vagyok a dolgok kiindulópontja, hanem mindig más, és a hűtlenségnek sem vagyok sem oka, sem részese, nem az enyém a felelősség - ez pedig nem igaz. Ha csalok, még ha másként is tűnik, magamat csalom meg. Magamhoz leszek hűtlen, magamon ejtek sebet és csak magamat tudom meggyógyítani.

Mélységesen hiszek egy, nevezzük így, kozmikus rendben, ahol mindennek megvan a helye, amitől az ok és az okozat törvénye minden szinten működik. Tudom és hiszem, hogy amit adok, azt kapom vissza, ha megszegem ezt a rendet, akkor komoly tanulási szakasz jön. A legtöbb, amit tehetek, hogy megőrzöm a becsületemet, minden szinten. Nőként, asszonyként a szenvedélyem nagy segítségemre van, mert felismerve az abban rejlő végtelen, bőséges potenciált, szeretve a már meggyógyult sebeimet, gyönyörűnek és könnyűnek érződik az életem. Ezen a hétvégén tedd te is ezt. Keresd meg a saját valódat és nézz vele szembe, szeresd és bocsásd meg neki, amit egymás ellen elkövettetek. Ne másokat okolj. A Nia energiaszövetségese segíteni fog: ne végy semmit személyesnek. Ha erre a változásra felkészülsz, ha ezt megléped, elképesztő mennyiségű fájdalomtól szabadulsz majd meg. És nekem ezt elhiheted.

henricartierbresson_mexico1934.jpg

Fotó: Henri Cartier-Bresson

Szólj hozzá!

2014.02.18. 09:06 KingaNia

Valódi kincs

Címkék: tánc szabadság boldogság szenvedély nevetés Nia Nia Budapest Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

Amennyire természetes, annyira képesek vagyunk elfelejteni, hogy tudunk nevetni. Igazán, szívből, mélyen. A valóságos, gyógyító, könnyebbülést hozó nevetés az egyik legnagyszerűbb dolog, ami megtörténik velünk. Nézz meg egy kisgyereket, ahogy gurgulázva kacag, egy poénon magát könnyesre nevető felnőttet, vagy egy halkan, a szíve legmélyéről kuncogó csodálatos nyolcvan éves embert. Mekkora ajándék a nevetés, és mi milyen ritkán adjuk és kapjuk! A lelkünk mélyén olyan emberek társaságát keressük, akik meg tudnak nevettetni bennünket és akiket mi meg tudunk nevettetni. A nevetés megszépít, elkönnyít, felszabadít, eloszlatja a félelmeket, megváltoztat. A választás a tiéd, hogy élsz-e ezzel a lehetőséggel. Bármikor előveheted, bármikor használhatod, milliószor millió változata van, egy a lényeg, hogy a szíved legmélyéből jöjjön. Keresd meg a gyerekkori kedvenc könyved, azt, amin nem bírtad abbahagyni a nevetést, és olvasd el most. Nevettesd meg a körülötted állókat és élőket, és gyakorold ezt minden nap. Vedd magad körbe olyanokkal, akik megnevettetnek. 

Joanne Woodward és Paul Newman ötven évig éltek házasságban, és a titok a nevetés volt:) Ahogy Joanne mondta, "a szexiség kifakul, a szépség elhalványul, de házasságban élni egy férfival, aki minden nap megnevettet, az a valódi kincs." Valódi kincs. :)

woodward_newman.jpg

Szólj hozzá!

2014.02.10. 17:43 KingaNia

Szabadság

Címkék: szabadság Nia Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

480130_367413923348298_1790655029_n.jpg

Szólj hozzá!

2014.02.04. 11:55 KingaNia

Tény

Címkék: test női Nia Nia Budapest Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

Minden testben dől el.

49017606_640.jpg

Szólj hozzá!

2014.01.28. 13:04 KingaNia

Mondj igent!

Címkék: test fogyás Kinga Nia Lovász László Nia Budapest KingaNia Nia tánc Nia óra

Életemben úgy igazán igent nem sokszor mondtam. Egyszer, lassan tizenegy évvel ezelőtt életem férfijának, egy felhős nyári napon, amit a mai napig életem legjobb igenjének tartok. A másikat 2010-ben Helen Terry-nek, amikor megkérdezte, hogy "Are you able to suck?".  Mindegyik alkalommal az életre mondtam igent. 2014-ben ez a Nia vezérfonala, az Igen-mondás. Mondj igent! Leírni könnyebb:)

Amikor 2010-ben igennel válaszoltam, még csak sejtettem, hogy minden meg fog változni. Fehér majd kék, test, fókusz, érzelem, öröm, elme, lélek, lélegzet, intimitás, kapcsolat, kommunikáció. Amit megtanultam, és amit minden nap gyakorolhatok, hogy nincs bevált sorrendje a változásnak, csak változás van. Nem kapcsolatban vagyok, ilyenben vagy olyanban, hanem én magam és a másik vagyunk a kapcsolat. Ha valamivel vagy valakivel nem kerülök bensőséges kapcsolatba, legyen az tárgy, műalkotás, ember, akkor az nem kapcsolat. Van, amiről az idő legmeghatározóbb egysége, egy pillanat alatt kiderül, hogy az, amit kapcsolatnak hittem, gondoltam, az csak illúzió volt - továbbra is legyen szó egy tárgyól, műalkotásról, emberről. Amikor igent mondtam, felkészültem a változásra, hitem szerint. Azóta azt is tanulom, hogy a változásra nem lehet felkészülni, de a pillanatot be- és átengedve magamon örülni lehet neki és hagyni, hogy önmagamhoz vezessen. 

Ma a változást sokszor abban mérjük, akkor vesszük észre, ha a a test változik. Tudjuk már, hogy legeredendőbb forrásunk, a jelenlegi életünkkel kapcsolatos tudásunk fundamentuma, örömeink kiapadhatatlan forrása. Változásait örömmel fogadom, azokat a maguk teljességében engedem be magamba és hagyom megtörténni magamon. Az én testem a Niától folyamatosan változik. Erősebb, rugalmasabb, hajlékonyabb, átalakul, ott tart meg mindig, ahol a lelkemnek a legnagyobb szüksége van éppen rá. Amikor a Nia rám talált, más voltam. Tegnap szekrényt pakoltunk, ruhákat selejteztünk, és akkor megtaláltam ezt a ruhát, amiben igent mondtam egy felhős nyári napon életem férfijának. A tizenegy év alatt kétszer voltam várandós, szültem két gyereket, szoptattam, az ősi rítus rengeteget alakított rajtam. És akkor felvettem a ruhát, és csak szó nélkül álltam (legközelebb behúzom a hasam :)). Életem férfija pedig lefotózott. Mondj te is igent! Hidd el, leírni sem könnyebb:)

fotó.jpg

Szólj hozzá!

2014.01.19. 15:32 KingaNia

"A legnagyobb télben tanultam meg, hogy legyőzhetetlen nyár lakozik bennem."

Címkék: test szenvedély Kinga Nia Shift Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

DancingGanesha-8X8.jpg

A szenvedély mozgat, egész életemben. Nem tudok nem szenvedéllyel tenni, érezni, alkotni, szeretni, szeretve lenni, táncolni. Örököltem, kaptam, örökítem, átadom. A szenvedélyem nem mindig hangos, legtöbbször azok látják meg, akiknek van szemük vagy a szenvedélyre vagy rám. A valódi szenvedélynek illata van, íze, tapintható, megölelhető, befogadható, áramoltatható. A jó az, hogy ez mindannyiótokban benne van, a Nia pedig varázslatosan elő tudja hívni belőletek, ahogy minden egyes alkalommal előhívja, megerősíti bennem is. Nőként a szenvedélyem az, ami mozgat, felforrósít, nem enged kihűlni, erőmet táplálja. Így vagyok nő, így vagyok szerelmes, így vagyok anya, így vagyok táncos, így vagyok én. 

*A címben szereplő idézet Albert Camus-től származik.

Szólj hozzá!

2014.01.13. 13:23 KingaNia

Ha a test ébred

Címkék: tánc test szenvedély női Kinga Nia Shift Nia Budapest Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

Akkor onnantól nincs megállás. Először csak azt érzed, hogy hiányzik, azután azt, hogy közelebb kerül hozzád, majd közelebb kerültök egymáshoz. Izgalmas, lehet, hogy néha ijesztő, és mindig tele van meglepetésekkel. 

Ha a test ébred, akkor a változás, amit halogattál, bekövetkezik. Nem lenne sokkal egyszerűbb, ha nem állnál ellen? Ha nem akarnád olyan nagyon, hogy megtörténjen? Figyelj, hallgasd meg, mit súg a tested. Sosem hazudik, nem áltat, mindig veled van. Önmagadról megszerezhető tudásod elsődleges forrása, az öröm megtapasztalásának kiapadhatatlan kútja. Több mint 200 csont és több mint 700 izom, a mozdulatok végtelenségének szorzói. Hagyatkozz rá, bízz benne, ébredj vele. 

Ha a test ébred, ébredni fog a tudat, a szellem és a lélek. Hitelesek és igazak lesznek az érzelmek. Ne félj, ígérem jó lesz:)

arnoldgenthe.jpgFotó: Arnold Genthe

Szólj hozzá!

2014.01.07. 08:41 KingaNia

Nyitó

Címkék: tánc szenvedély Kinga Nia Nia Budapest KingaNia Nia tánc Nia óra

Ez egy évnyitó blog, aminek most nem csak a Nia, hanem én vagyok a fókuszában. Az elmúlt esztendő ajtaját becsuktam, nem volt könnyű, sem az év, sem az ajtó becsukása. Mintha átmentem volna egyfajta kikristályosító, minden felesleget, sallangot, az ego erőteljes birtoklási vágyát hamuvá égető tisztító tűzön. Ma már tudom, hogy minden nap és minden pillanatban választhatok, és nem kell mindig ugyanazt. Ma már tudom, hogy ami volt az nem számít, és hogy a jövőt az a pillanat határozza meg, amiben éppen vagyok, és nekem abból a pillanatból kell kihoznom a legtöbbet. Ma már tudom, hogy bízom magamban.

Hálás vagyok az elmúlt esztendőért, mert mire a szenvedély, a szeretet, a szerelem fellobbantotta az ünnepi fényeket a családom fáján olyan mennyiségű félelmet hagyhattam magam mögött, aminek a létezéséről nem is tudtam és most nagyon jó, hogy tudom, hogy ezek nem voltak valósak, mint ahogy a félelem sosem az.

Boldog vagyok, szeretem az életem, hálás vagyok a Niának, hogy átvitt az éven, kinyitotta a következő év ajtaját, hogy olyan eszközökkel lát el, amelyek tovább írják a mesémet. A palástom újabb díszekkel gazdagodott, de egy pillanatig sem húzza a vállam. A tekintetem előre néz, a kezem mutatja az irányt, van erőm, van szenvedélyem, van szerelmem, van közösségem, és van utam. És vagyok én, az új, tudó és kíváncsi én.

laloba.jpg

Szólj hozzá!

2014.01.05. 21:14 KingaNia

Szabad hétfő

Címkék: tánc Kinga Nia Nia Budapest Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

A hétfőt még kiveszem, így, az ünnepek után, este színházjegyünk van. Keddtől azonban minden már úgy megy, ahogy azt szeretem :) Addig is, melegítsetek:)

Szólj hozzá!

2014.01.02. 09:20 KingaNia

Első Nia

Címkék: tánc új Kinga Nia The Shift Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

A 2014. év első Nia órája csütörtökön fél hétkor lesz. Az első mindig az első, sőt ahhoz vagyunk szokva és szoktatva, hogy az elsőket különlegesnek éljük meg. Mi van akkor, ha minden alkalom lehet olyan, mint egy első alkalom? Mi van akkor, ha nem tesszük rá magunkat az elvárások zsúfolt, még a tetőtcsomagtartók is embereket cipelő buszára?

Gyere el este és élvezd a Niát. Ne várj el semmit, ne tégy fogadalmat, hagyd hogy megújítson, hagyd, hogy beváltsa a természetes ígéretét. Emlékszel még a Nia alapjaira? A mai órára válassz magadnak egy fókuszt belőle!

 1. Érkezz céllal!
 2. Öltözz kényelmesen!
 3. Le a cipőkkel!
 4. Kövesd a tested útját!
 5. Keresd a lendületes nyugalmat!
 6. Fejezd ki magad!
 7. Lélegezz és adj ki hangot!
 8. Vigyázz a térdedre!
 9. Használd a kezeidet!
 10. Érzékeld és használd a gerinced!
 11. Szeresd a tested!
 12. Táncolj, amikor csak teheted!

Szólj hozzá!

2013.12.30. 19:05 KingaNia

December 31.

Címkék: szilveszter paróka Nia Shift Nia Budapest The Shift Nia Technique Nia tánc Nia óra

12:30 :)

WigParty_450x300.jpg

Szólj hozzá!

2013.12.20. 10:13 KingaNia

Már csak egyet kell aludni

Címkék: ünnep változás tánc Nia mozgás öröme Shift Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

És a Nap eléri a Baktérítőt, megtörténik a változás és megszületik a Fény. Ezt fogjuk a The Shift-ben ünnepeni 21-én, szombaton, együttlevős NiAdventi vásárral és egy esti Jam-mel. Ott a helyetek :)

candles.jpg

Szólj hozzá!

2013.12.08. 12:44 KingaNia

Várakozás

Címkék: Advent

Köszönet Évinek, hogy ezt megosztotta velünk. Továbbadom.

Pilinszky-János-02-300x227.jpg

Pilinszky János: Advent


Advent a várakozás megszentelése. Rokona annak a gyönyörű gondolatnak, hogy meg kell tanulnunk vágyakozni az után, ami a miénk.
Gyermekkorunkban éltünk így. Vágyakoztunk arra, ami biztosan megjött. Télen az első hóesésre. És várakozásunk ettől semmivel sem volt kisebb, erőtlenebb. Ellenkezőleg, nincs nagyobb kaland, mint hazaérkezni, hazatalálni, beteljesíteni és fölfedezni azt, ami a miénk. És nincs gyengébb és jogosabb birtoklás se, mint szeretnünk azt, ami a miénk, akit szeretünk és aki szeret minket. Csak a szeretetben, csak az ismerősben születhet valódi „meglepetés”; lehetséges végeérhetetlenül várakoznunk és megérkeznünk, szakadatlanul utaznunk és szakadatlanul hazatalálnunk.
Minden egyéb kaland, minden egyéb megismerés és minden egyéb várakozás véges és kérdéses. Így értem azt, hogy a karácsony a szeretet és advent a várakozás megszentelése.
Az a gyerek, aki az első hóesésre vár, jól várakozik, s már várakozása is felér egy hosszú-hosszú hóeséssel. Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé – szabad és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől – szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák, percek kattogó, szenvtelen vonulását.
Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár.

Szólj hozzá!

2013.12.06. 12:12 KingaNia

Hírlevél

Címkék: ünnep tánc karácsony női jóga Kinga Nia Shift Nia Budapest Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra Nia medál

Jókora szünet után ismét hírlevél írásra adtam a fejem. Mondhatni engedtem :) Ha szeretnél tőlem ilyet kapni, akkor írj a niakinga@gmail.com -ra.

Ha pedig ajándékötleteken töröd a fejed, akkor hadd ajánljam figyelmedbe a The Shift ajándékutalványait, illetve a kicsit lejjebb látható, kézzel készített Nia medálokat. Garantáltan nincs belőlük két egyforma :) Egyiknek jobban lehet örülni, mint a másiknak:)

Készülődjünk tovább. Bízva magunkban és az ünnepben :)

holiday-playlist-story.preview.png

Forrás: www.nianow.com 

Szólj hozzá!

2013.12.05. 10:48 KingaNia

Készülődés

Címkék: Nia Nia Budapest The Shift Nia Technique KingaNia Nia tánc Nia óra

Éreztél-e már olyat, hogy helyben toporogsz, és egyszer csak kiderül, hogy nem is, hanem egészen apró, szinte láthatatlan, hajszálnyi lépésekkel elindultál? Hetek óta egy gyakorlatot végzek, egyetlen mondatot mondogatok magamban, ez pedig ennyi: Bízom magamban. Mindenkinek tudom ajánlani, villamoson ülve, járdán sétálva, dugóban való szitkozódás helyett. Az ötödik naptól már elöntötte a melegség a szívemet. A nyolcadik napon megszűnt a félelem. Ha most úgy érzem, hogy nem előre lépegeket, hanem lefelé, akkor előveszem ezt a mondatot és árad a melegség. Ez egy könnyen megjegyezhető mondat, nagy erővel rendelkezik. Most, amikor leterített engem is a betegség, még akkor is az eszembe idéztem. 

A ma esti tánc fókuszába is ezt teszem. Fél hétkor várlak Benneteket, a The Shift-ben.

575688_506812729376307_1992295112_n.jpg

Szólj hozzá!