Kinga meg a Nia

nga_4684.jpg

2010 óta tanítom a Niát. Nia lépéseimet Helen Terry terelgette itthon, és az Egyesült Államokban. A Nia egy táncalapú mozgás, amiben magadra találhatsz. Miközben arra figyelsz, hogy mit üzen a tested, a lelked és az elméd is megpihen. A Niában örömöt, energiát, gyógyulást, felszabadultságot, testi, lelki, szellemi, érzelmi jólétet és nem utolsó sorban, közösséget is találhatsz.

Óráim

Hétfő 19:00-20:00 Gyógyító Nia - Brezina Kinga Online

Kedd: 18:00-19:00 Nia - Nia Otthon Prémium

Szerda: 10:00-11:00 Gyógyító Nia - Nia Otthon Prémium

Csütörtök 18:00-19:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Szombat: 8:00-9:00 Nia - Brezina Kinga - Online

Aktuális


Január 16-án, 15 órakor Nia 5 Stages órát tartok, FB Live-on. Fókuszban a kezek.

Jelentkezés: niakinga@gmail.com

 

Megjelenések

2015.11.26. 11:46 KingaNia

Elköteleződés

Címkék: elköteleződés

Azt hiszed, az csak úgy jön magától, hogy van és felismered, és ha már ott van, akkor nem kell érte tenned semmit. Azt hiszed, hogy valójában nem is létezik, csak illúzió. Azt hiszed hogy az elköteleződés ugyanaz, mint a ragaszkodás. Azt hiszed, hogy ki lehet bújni belőle, amikor kényelmetlenné válik, és ha megteszed, akkor majd neked jobb lesz. Azt hiszed, hogy az elköteleződés egyenértékű a birtoklással. Azt hiszed, hogy ha úgymond "nem szolgál már téged", akkor fogod és elengedheted.  Azt hiszed, hogy mindenki megtalálhatja. Azt hiszed, hogy csak egy másik ember felé lehet elköteleződni.  Azt hiszed, hogy ha nem érzed, akkor nincs is. Azt hiszed, hogy benne lenni rabság.  Azt hiszed, hogy neked nincs problémád vele, hiszen te állhatatos vagy. Na és türelmes? És alázatos? És elfogadó? Az elköteleződés az egyik legkomolyabb, legtöbb önmagunkon végzett munkát megkívánó dolog, ami egy emberrel történhet. Nem csereszabatos, viszont szabadon dönthetsz róla, de utána már nincs menekülő út. Ha van, akkor megérkeztél, akkor tudod, hogy mi a támasz, amit nyújtani tudsz és amire neked szükséged van. Az elköteleződés nem kizárólag emberi kapcsolatokra vonatkozik, hanem ígéretekre, célokra, az általad megteremthető saját valóságodra. Sokszor kényelmetlen, sokszor tűnik szűknek, de a legnagyobb szabadság ígéretét hordozza: az önmagadhoz való hűnek maradásét. 

El kell-e köteleződni? Nem. Aki nem tud elköteleződni, az elengedni sem tud. Annak marad a ragaszkodás pillanatról pillanatra levegőért kapkodó illúziója. Mondom, a választás, a döntés szabad, helyetted nem teszi meg senki, mint ahogy nem vállalja fel senki sem. Három nap múlva belépünk a várakozás időszakába, abba a várakozásba, ami a bizonyosságról szól. Tudod, hogy a végén megszületik a fény, mint ahogy tudod, hogy mindig van egy következő levegővétel. Csendesen, önostorozás és önámítás nélkül vizsgáld meg az elköteleződéseidet. Hány van? Hányat hagytál veszni? Hány ígéretet tettél magadnak és másoknak és hányat tartottál be? Olyan vagy, amennyire képes vagy az elköteleződésre. Ez ennyire egyszerű. És bár nem érzés, de nagyban meghatározza azt, hogy hogyan érzed magad. Légy hát jó magadhoz.

holding-hands.jpg

komment

süti beállítások módosítása